Pavyks kiekvienam: naminė pica

Pica, tai toks patie­ka­las, kuris tinka visada, su bet kuo, bet kaip ir bet kur. Šįkart papasakosime, kaip daryti naminę ita­lišką picą Mar­ga­ritą. Picai labai tinka moca­re­los sūris, ir nerei­kia nei pjaus­tyti, nei tar­kuoti — lauži gaba­liu­kus ir dėlioji ant picos.

Pag­rin­dui:
300 g miltų;
100 g manų kruopų;
~300 g van­dens (derinti prie tešlos);
pake­lis (7 g) sausų mielių;
aly­vuo­gių aliejaus;
drus­kos.

Vir­šui:
Pomi­dorų;
švie­žių bazilikų;
čes­nako;
moca­re­los sūrio;
o toliau kas kam patinka.

Pag­rin­das. Mil­tus, kruo­pas sumai­šome, pilame ant stalo ir sufor­muo­jame duobę.

kasuvalgyti.lt

Aš tešlą darau tie­siai ant stal­vir­šio. Į duobę pilame šiltą van­denį, kelis šaukš­tus aly­vuo­gių alie­jaus, sude­dame mie­les. Mai­šome tešlą. Geriau­sia iš pradžių nau­doti men­telę arba šakutę, kurių pagalba mai­šome van­denį su mil­tais. Kai jau gau­nasi vien­tisa masė, nebe­lieka atski­rai nei van­dens, nei miltų, pasi­mil­ti­nam ran­kas ir min­kom ran­komis. Jei tešla per skysta, limpa prie rankų, įsi­be­riame miltų, ir min­kome, minkome. Per daug miltų pri­dėti irgi nege­rai — tešla bus kieta, todėl kai tik tešla nustos kibti prie rankų — miltų nebeberkit.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Iš teš­los sufor­muo­jam apvalų kepa­liuką, api­bars­tom mil­tais, dedam į dubenį, užden­giam rankšluoš­čiu ir lai­kome šil­tai 2–3 valandas.

Pada­žas. Kol tešla kyla, galima ruošti padažą. Supjaus­tome nulup­tus pomi­do­rus, sėk­las su skys­tymu kiek įma­noma pašaliname.

kasuvalgyti.lt

kasuvalgyti.lt

kasuvalgyti.lt

Ant tru­pu­čio aly­vuo­gių alie­jaus pake­pame čes­naką, dedame pomi­do­rus, bazi­liką ir troš­ki­name 10–15 min, kol pada­žas sutirš­tės. Susi­pi­lame į dube­nėlį, šį padažą tep­sime ant pagrindo.

Pica. Įjun­giame orkaitę — tegu kaista. Kai tešla iškilo, pada­li­name ją į dvi dalis — dary­sime dvi picas. Picos tešla gau­nasi tokia tam­pri ir minkšta, kad ją galima kočioti vien tik su ran­kom, t.y. tam­pyti į skir­tin­gas puses vis sukė­jant. Aišku galima ir su kočėlu. Pada­rome du pag­rin­dus: viena pica bus Mar­ga­rita, kita — naminė-lie­tu­viška. Pag­rin­dus ište­pame pasi­ga­mintu padažu. Imame moca­relą, plė­šome ir dėlio­jame ant picos. Dar kele­tas bazi­liko lape­lių ir Mar­ga­rita baigta.

kasuvalgyti.lt

kasuvalgyti.lt

Kita pica bus su kum­piu, paprika ir pesto padažu — kaip kas nori.

kasuvalgyti.lt

Picas šau­name į įkai­tu­sią orkaitę. Kepame 200 laips­nių tem­pe­ra­tū­roje, ~12 min. Aš kepu abi picas iš karto dvie­jose skar­dose, tik po 6 minu­čių jas sukei­čiu vie­tom, kad abi picos keptų vienodai.

kasuvalgyti.lt

kasuvalgyti.lt

Val­gome karš­tas.

kasuvalgyti.lt

kasuvalgyti.lt

Skanaus!

Šaltinis: Kasuvalgyti.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis