Kitoks receptas: sūrūs varškėčiai

Svarbiausia varškėčių gamybos paslaptis, pasirodo, yra visai paprasta. Kad varškėčiai (tiek saldūs, tiek sūrūs) nebūtų kieti, reikia labai saikingai berti miltų. Tešlą geriausia sumaišyti šaukštu, o ne minkyti iki kietumo. Kuo mažiau miltų, tuo puresni varškėčiai.

Sudėtis:

200 g varškės (9 proc. riebumo);

50 g fermentinio sūrio;

1 kiaušinis;

2 kupini valg. šaukštai miltų;

Druska, pipirai, malta raudonoji paprika, kario prieskoniai.


Paruošimas:

Varškę sumaišyti su kiaušiniu. Įberti druskos, prieskonių. Sūrį sutarkuoti smulkia tarka ir suberti į varškę. Gerai išmaišyti, įdėti miltus ir vėl permaišyti. Tešla turi gautis minkšta, lipni. Suvilgyti rankas vandeniu ir formuoti nedidelius varškėčius, kepti juos keptuvėje su aliejumi. Patiekti su grietine ar mėgstamu padažu.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis