Naujiena, kurią jau gali išbandyti lietuviai: ašarų nesukeliantys svogūnai

Prekybos tinklo „Iki“ lentynas pasiekė dar nematyta naujiena – nuo šiol parduotuvėse galima įsigyti svogūnų, kuriuos pjaustant – nebėga ašaros. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, iš Ispanijos atvykęs šviežias natūraliai užaugintų svogūnų „Tearless sunions“ derlius išsiskiria savo saldumu ir traškumu, o svarbiausia – nedirgina akių.

„Visada skiriame daug dėmesio aukščiausios kokybės šviežiems vaisiams ir daržovėms, kurių asortimentą nuolat plečiame. Pirkėjams siūlome tiek tradicinių, vietos ūkininkų užaugintų, tiek atvežtų egzotinių vaisių ir daržovių pasirinkimą. Nuo šiol didžiosiose parduotuvėse pirkėjai galės išbandyti naujieną – „Tearless sunions“ svogūnus. Šie svogūnai, prieš patekdami į parduotuves, yra griežtai sertifikuojami gamintojų, užtikrinant esmines jų savybes – saldumą, traškumą ir tai, jog jie nesukelia ašarų. Gamintojams prireikė net kelių dešimtmečių, siekiant natūraliai išgauti šią veislę. Tikime, kad ši nauja alternatyva tradiciniams svogūnams greitai atras vietą mūsų pirkėjų krepšeliuose“, – teigia V. Budrienė.


„Tearless sunions“ svogūnų didžiosiose „Iki“ parduotuvėse pirkėjai gali įsigyti ir už patrauklią kainą – 350 g kainuoja 1,69 Eur


Nors lietuviai vertina ir virtuvėje plačiai naudoja tradicinius svogūnus, daugeliui juos nemalonu pjaustyti. Taip yra todėl, kad sulig pirmu įpjovimu svogūnuose įvyksta cheminė reakcija ir išsiskiria sieros rūgšties dujos, kurios ir graužia mūsų akis.


Jolanta Sabatienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių skyriaus darbuotoja, sako, kad naujoji „Tearless sunions“ svogūnų veislė yra neabejotinai puiki alternatyva.


„Svogūnuose ašarojimą ir aštrų jų skonį lemia lakiųjų junginių kiekis. Tradiciniuose svogūnuose jis ilgainiui išlieka toks pat arba didėja, o „Tearless sunions“ veislėje – mažėja. Todėl šie svogūnai ne tik tampa švelnesni, nesukelia ašarų, jie taip pat kasdien įgauna vis saldesnį skonį“, – sako J. Sabaitienė.


Pasak jos, šiuos svogūnus virtuvėje panaudoti galima lygiai taip pat, kaip esate įpratę naudoti tradicinius, tačiau dėl itin saldaus ir švelnaus skonio – jie tiks tiek subtilesniems patiekalams, tiek naujai atskleis jau įprastus skonius.


„Šios rūšies svogūnai nepamainomi gaminant svogūnų džemą, itin gardų su skrudinta mėsa ir grilyje kepta žuvimi. Jie labai tinkami įvairiausioms salotoms bei aliejuje keptiems svogūnų žiedams. O jeigu norite pasigaminti šį tą ypatingo – pamėginkite išsikepti meksikietišką Fajitą ar Indijoje populiarių bhaji blynelių. Šiuos patiekalus tikrai pavyks pasigaminti net ir virtuvės naujokams. Šios veislės svogūnus taip pat galima lengvai įtraukti į kasdienius patiekalus, pavyzdžiui, pusryčiams ruošiamą omletą”, – pasakoja J. Sabaitienė.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis