M. Bartuševičius pasidalijo firminiu žmonos receptu: lašišą gardina netikėtu prieskonių deriniu

Šio penktadienio TV3 laida „Lidl grilio talentai“ bus kaip niekad nuotaikinga – savo gabumus gaminti prieš kamerą pademonstruos niekuomet žodžio kišenėje neieškantis, žinomas komikas Mantas Bartuševičius. Pasinaudojęs žmonos receptu, Mantas bandys nustebinti ne tik laidos vedėją Vytarą Radzevičių, bet ir žiūrovus. Ar jam pavyks išplėšti pergalę?

Šįkart viskas suksis aplink žuvį, tad veiksmas persikels į Molėtus – miestą, garsėjantį savo ežerais. Vaizdingoje Baltųjų Lakajų pakrantėje, Labanoro girioje, du varžovai – Mantas ir grilio profesionalė Giedrė Izokaitytė – stengsis pranokti vienas kitą, ruošdami savo firminius patiekalus.


„Esu rimtai pasiruošęs kovoti – po šios kovos Giedrė nebebus tas pats žmogus. O ką aš darysiu, kad mano patiekalas labai patiktų Vytarui? Darysiu viską, kad atrodyčiau kuo panašesnis į Martyną Starkų“, – juokaus Mantas, omenyje turėdamas vieną artimiausių V. Radzevičiaus bičiulių.


Prieš prasidedant lemtingai kovai, savo patarimais su laidos žiūrovais nuspręs pasidalinti ir Vytaras. Štai, pavyzdžiui, ar žinojote, kad citrina žuvies patiekalams gali suteikti net kelis skirtingus skonius, priklausomai nuo jos panaudojimo?

„Ant žuvies galima užspausti citrinos sulčių, galima sutrinti žievelę ir ją panaudoti padažams, o taip pat kepimo metu citriną galima įdėti į pačią žuvį. Paskirčių – daugybė, o toks panaudojimas mums primins Viduržemio jūros regioną. Jei norėtume kažko labiau egzotiško, pavyzdžiui, tailandietiško, tam labai tiktų žalioji citrina. Egzotiški kraštai mūsų namuose – visai čia pat!“ – paslaptimis dalinsis Vytaras.


Pirmasis apie savo patirtį ruošiant maistą ant grilio prabils Mantas. Žinomas komikas pasakos, kad dažniausiai ant grilio ruošia šašlykus, kepsnius ar daržoves, tad pagaminti lašišą jam bus tikras iššūkis. „Mėsos dalykai man sekasi visai neblogai, bet šiandien kepsiu lašišą – darysiu tai pagal žmonos receptą. Tikiuosi, kad žmona man atneš sėkmę, o jei ne, tuomet kaltinsiu ją. O ir pats bandysiu daryti taip, kaip daro mano žmona – su meile!“ – sakys M. Bartuševičius.



M. Bartuševičius pasidalijo firminiu žmonos receptu: lašišą gardina netikėtu prieskonių deriniu
M. Bartuševičius pasidalijo firminiu žmonos receptu: lašišą gardina netikėtu prieskonių deriniu
Organizatorių archyvas



Vytaras laidos žiūrovams atskleis, kad prieš filmavimą Mantas iki pat paskutinės sekundės su žmona aiškinosi visas recepto sudedamąsias. O ypatingai žinomą kulinarą nustebins netikėtas lašišai skirtų prieskonių derinys. M. Bartuševičius čia naudos ne tik įprastinius prieskonius, bet ir tuos, kurie yra skirti bulvėms.


„Lašišą įmirkysiu prieskonių popuri, apliesiu teriyaki padažu ir iš pradžių kepsiu folijoje. Tuomet padarysiu salotas su kuskusu, pomidorais, agurkais, įvairiomis žolelėmis ir citrina. Nuo lašišos nuėmęs foliją, dar kiek ją apkepinsiu ir tuomet viską patieksiu lėkštėje. Tu paragauji, aš pasiimu 200 eurų čekį ir mes kartu išleidžiame“, – juokaus Mantas apie prizą, tačiau ar Vytarą toks jo pasiūlymas įtikins?


Tuo tarpu M. Bartuševičiaus varžovė Giedrė nuspręs nustebinti – moteris parodys, kaip paprastai paruošti dūmo skonį turintį upėtakį. „Šiandien gaminsiu žuvį, o tiksliau – labai dažnai parduotuvėje randamą upėtakį. Parodysiu, kad šiai žuviai nieko pernelyg ypatingo nereikia – užtenka nueiti į savo daržą ar parduotuvę ir pasirinkti prieskoninių žolelių“, – pasakos ji.


Kaip lengvai paruošti upėtakį? Kokia yra sultingos lašišos paslaptis? Galiausiai, kurio laidos dalyvio patiekalas Vytarą sužavės labiau?



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis