Paprasti patarimai, kaip be vargo išimti vyšnių kauliukus

Pirmosios vyšnios – pats tikriausias ženklas, kad vasara įsibėgėjo. Tai – itin mėgstamos šiltojo sezono uogos, be kurių vasara sunkiai įsivaizduojama.

Vyšnios ne tik traukia iš tolo savo vaiskiu raudoniu, bet ir yra nuostabus desertas karštą vasaros dieną. Be to, vyšnias skanu valgyti tiek vienas, tiek jomis gardinti įvairius desertus – ledus, tortus, pyragus, bandeles ar gaivius kokteilius. Taip pat verta išsivirti ir vyšnių uogienės. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė sako, kad šviežio derliaus vyšnių pirkėjams siūloma jau pačioje liepos pradžioje, o jų populiarumą rodo ir pardavimų duomenys.

 

„Šviežio derliaus uogos yra itin mėgstamos ir vertinamos. Siekdami pirkėjams užtikrinti platų jų pasirinkimą, bendradarbiaujame su vietos ir užsienio uogų augintojais bei tiekėjais. Nors pastarosios savaitės tikrai lepino karščiu, vis dėlto lietuviškų uogų dar reikia palaukti, todėl pirmąsias vyšnias pirkėjams pristatome iš Pietų šalių, kur jų derlius sunoksta anksčiau. Analizuodami pardavimų duomenis matome, kad per sezoną pirkėjai nuperka vidutiniškai apie 70 tūkst. kilogramų vyšnių, tad galima sakyti, kad šios uogos tikrai mėgstamos“, – teigia V. Budrienė.

 

Lengvi būdai išimti vyšnių kauliukus


Vyšnios valgomos gali būti valgomis kaip gaivus desertas ar užkandis ir vienos. Tačiau taip pat iš jų gaminami ir kompotai, sultys, verdamos uogienės ar jomis gardinami pyragai ir kiti desertai. Vis dėlto gali pasirodyti, kad susiruošus ką nors gaminti iš vyšnių, teks apsišarvuoti kantrybe laupant kauliukus, o ir drabužiai gali nukentėti dėl trykštančių vyšnių sulčių.


„Iki“ atstovė juokauja, kad iš tiesų visai nebūtina gaišti laiko – tereikia pasinaudoti keliais paprastais triukais, kaip lengvai ir be vargo išlukštenti vyšnių kauliukus.


Šiaudelis. Šis būdas – vienas lengviausių ir paprasčiausių. Be to, šiuo metodu ne tik pašalinsite kauliukus, bet ir neapsitaškysite sultimis. Jums reikė tik plastikinio butelio siauru kakliukus ir šiaudelio. Pastatykite butelį ant lygaus stalviršio, ant kaklelio dėkite vyšnią ir maždaug ties viduriu durkite šiaudeliu. Taip šiaudelio stumiamas kauliukas įkris tiesiai į butelį.


Žiogelis. Šis metodas, ko gero, tikrai pažįstamas mūsų močiutėms. Reikia paimti uogą, įdurti į jos vidurį žiogelį ir pašalinti kauliuką. Vietoj žiogelio galima naudoti ir tvirtą atlenktą sąvaržėlę. 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis