Pirštus apsilaižysite: naminių žuvų pirštelių receptas

Žuvų piršteliai – patiekalas, kurį mėgsta daugelis. O ypač tie, kuriems patinka žuvies bei jūros gėrybių patiekalai. Žuvų piršteliai – ne tik skanus, bet ir nesunkiai pagaminamas patiekalas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų. Šiam patiekalui pagaminti užtenka šviežios žuvies, mėgstamų prieskonių, kiaušinių ir džiūvėsėlių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad žuvį lietuviai gausiai perka ir vasarą. Be to, pastebima, kad populiarėja ir specialiai kepimui ant grilio skirta žuvis.



Pasigaminti paprasta


„Žuvį ir jūros gėrybes lietuviai mėgsta visais metų laikais. Vasarą pastebime, kad padidėja susidomėjimas kepimui ant žarijų jau paruošta žuvimi ir jūros gėrybėmis: marinuotais karpiais, lašišomis, krevetėmis. Be to, pirkėjai dažniau dairosi ir įmantresnės rūšies žuvies: plekšnės, juodojo paltuso ar vilkžuvės“, – teigia V. Budrienė.


Išmėginkite vieną iš trijų žuvų pirštelių receptų


Klasikiniai žuvų piršteliai



Klasikiniai žuvų piršteliai
Klasikiniai žuvų piršteliai
Shutterstock nuotr.



Jums reikės:


250 g gabalėliais supjaustytos vilkžuvės


Džiūvėsėlių


Druskos ir pipirų


Išplakto kiaušinio


40 g miltų


Gaminame:


Žuvies gabalėlius pavoliokite miltuose, tuomet merkite į kiaušinį ir pavoliokite su druska ir pipirais sumaišytuose džiūvėsėliuose. Galiausiai įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir apie 15 minučių kepkite, kol šie gražiai apskrus. Patiekite su mėgstamu padažu bei garnyru.



Klasikiniai žuvų piršteliai



Klasikiniai žuvų piršteliai
Klasikiniai žuvų piršteliai
Shutterstock nuotr.



Jums reikės:


1 suplakto kiaušinio


85 g džiūvėsėlių


Citrinos sulčių


Tarkuotos citrinos žievelės


1 šaukštelio džiovintų raudonėlių


1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus


400 g juostelėmis supjaustytos vilkžuvės


4 šaukštų majonezo


140 g išvirtų šaldytų žirnelių


100 g špinatų lapų


Gaminame:


Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Į negilų indą sudėkite išplaktą kiaušinį. Į lėkštę supilkite džiūvėsėlius ir sumaišykite juos su druska, pipirais ir raudonėliais bei tarkuota citrinos žievele. Kepimo skardą sutepkite aliejumi. Žuvies gabalėlius pamirkykite į kiaušinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Tuomet dėkite į kepimo skardą, kepkite apie 15 minučių. Majonezą sumaišykite su citrinų sultimis, atskirame dubenyje sumaišykite špinatus su žirneliais ir salotas pagardinkite pagamintu majonezu.


Aštrūs žuvų piršteliai



Aštrūs žuvų piršteliai
Aštrūs žuvų piršteliai
Shutterstock nuotr.



Jums reikės:


Suplakto kiaušinio


400 g juostelėmis supjaustytos vilkžuvės


Džiūvėsėlių


Druskos


Čili miltelių


Kumino


Pipirų


Gaminame:


Prieskonius sumaišykite su džiūvėsėliais. Tuomet žuvies juosteles pavoliokite kiaušinio plakinyje bei džiūvėsėliuose, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir apie 15 minučių kepkite žuvį, kol ši gražiai apskrus. Patiekite su mėgstamu padažu bei garnyru.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis