Konservuojame žiemai: pomidorų padažas su bazilikais

Kaip galima atsispirti naminiam pomidorų padažui? Štai jo receptas, kuris džiugins ir šaltuoju metų laiku.

Sudėtis:


1 kg pomidorų;

2 dideli svogūnai;

2 paprikos;

Pusė galvutės česnako (4-5 skiltelės);

Čili pipiras (galima ir nedėti);

Sauja baziliko lapelių (galima naudoti ir džiovintus bazilikus);

Šaukštas smulkintų saulėje džiovintų pomidorų;

Druska, pipirai;

Cukrus;

Balzaminis actas.


Paruošimas:


Svogūnus, porą česnako skiltelių, čili pipirą smulkiai sukapoti ir apkepinti keptuvėje su aliejumi. Kitoje keptuvėje ar troškinimo inde pakepinti gabalėliais supjaustytas paprikas. Kai jos suminkštės, į tą pačią keptuvę dėti supjaustytus pomidorus. Troškinti tol, kol pomidorai sukris.


Viską pabarstyti druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais. Kadangi nuo paprikų ir pomidorų betroškinant atsiskyrė odelės, jas būtina pašalinti pertrinant visą pomidorų ir paprikų troškinį per sietelį.


Šitos proceso dalies būtų galima išvengti, jei pomidorai ir paprikos būtų iškart nulupti - pomidorus galite užplikyti verdančiu vandeniu ir jų odelė lengvai atsiskiria, o paprikas galima pakepti orkaitėje ir po to joms suminkštėjus susukti į maistinę plėvelę ar foliją ir taip leisti joms atvėsti. Kai atvėsta, išsuktos iš folijos jos lengvai nusilupa.


Asmeninis archyvas


Kai pomidorų ir paprikų masė tampa be odelių, į ją sudėti kepintus svogūnus su česnakais, baziliko lapelius, trintą česnaką ir saulėje džiovintus pomidorus. Tada viską sutrinti virtuviniu trintuvu ir vientisą masę vėl statyti ant ugnies. Įberti šaukštą cukraus, įpilti balzaminio acto, jei trūksta, dar įberti druskos. Pomidorų padažą užvirinti ir dėti į iškaitintus stiklainius. Arba suvalgyti pietų metu.


Skanaus!


Šaltinis: jaukunamuose.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis