Paragaukite „TikTok“ išpopuliarėjusio dubenėlio su ryžiais ir lašiša

Įvairiausi dubenėliai puikūs tuo, kad juose galite kombinuoti visus savo mėgstamus produktus. Vienas tokių patiekalų – socialiniame tinkle „TikTok“ išpopuliarėjęs ryžių ir lašišos dubenėlis. Šis patiekalas greitai pagaminamas, puikiai tinka daržovių, kruopų, mėsos ar žuvies likučiams panaudoti, o pasirinkus dar kelis įmantresnius ingredientus ar padažus – dubenėlis gali tapti ir ant vakarienės stalo akcentu. Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad sveikas maistas Lietuvoje populiarėja, o ypač pavasarį žmonės daugiau dėmesio kreipia į tai, ką gamina ir kas atsiduria jų lėkštėse.

3 receptai


Ryžius gamindami dubenėlį galite naudoti tiek baltuosius, tiek rudus. Jeigu mėgstate, į dubenėlį galite įmaišyti ir pakeptų susmulkintų žiedinių kopūstų. Tam, kad patiekalas įgautų intensyvesnio skonio, nereikėtų pamiršti ir įvairiausių padažų – sojų, sriracha padažo, japoniško majonezo, kurį lengvai galite pasigaminti ir namuose sumaišydami 1 šaukštą lengvo majonezo, 1/2 šaukštelio ryžių acto ir 1/8 šaukštelio cukraus. Jeigu mėgstate, patiekalą galite gardinti kimčiais, šviežia kalendra ar svogūnų laiškais, kitomis mėgstamomis daržovėmis ar žalumynais.


V. Juodkazienė šį patiekalą siūlo išbandyti namuose ir dalijasi net keliais lašišos dubenėlių receptais. Vienas jų – garsusis „TikTok“ platformoje didelio dėmesio sulaukęs receptas, kitas dubenėlis gaminamas su žalia lašiša, o trečias – ruošiamas su daugybe daržovių: moliūgais, kukurūzais, žalumynais ir granatų sėklomis.


TikTok“ dubenėlis su lašiša


Jums reikės:


1 keptos lašišos filė

3/4 puodelio virtų ryžių – baltųjų arba rudųjų

1 ledo kubelio

avokado, supjaustyto kubeliais

1 šaukšto sojos padažo

1 šaukštelis japoniško majonezo

2 šaukšteliai sriracha padažo

jūros dumblių lakštų


Gaminame:


Lašišos filė susmulkinkite lėkštėje, sudėkite ryžius, tuomet lėkštės centre uždėkite ledo kubelį. Viską uždenkite kepimo popieriumi ir pašildykite mikrobangėje kelias minutes. Įpilkite sojos padažo, naminio japoniško majonezo ir sriracha padažo. Viską išmaišykite, uždėkite kubeliais pjaustytą avokadą ir jūros dumblius.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis