Reikės: 4 kriaušių, 200 g sviesto, 200 g cukraus, 4 kiaušinių, 250 g miltų, 2 šaukštelių kepimo miltelių, 1 apelsino žievelės, šaukšto cinamono, pusės šaukštelio maltų gvazdikėlių, muskato, 2 šaukštelių vanilinio cukraus.
Kaip gaminti
Paruoškite kriaušes: vieną smulkiai supjaustykite, kitas tris nulupkite. Dubenyje išsukite minkštą sviestą su cukrumi, vėliau į jį dėkite po vieną kiaušinį ir toliau plakite, plakdami įberkite vanilinio cukraus. Kitame inde persijokite miltus su kepimo milteliais.
Po to patarkuokite apelsino žievelių. Kuo daugiau jų bus, tuo skonis bus ryškesnis. Žieveles dėkite į kiaušinių masę. Į ją taip pat suberkite cinamoną, muskatą, maltus gvazdikėlius ir druskos.
Sumaišykite miltų ir kiaušinių masę ir supilti ją į sviestu išteptą formą. Į ją taip pat įdėkite kriaušes ir kepkite 180-190ºC temperatūroje apie valandą.