Naujųjų metų stalas paskutinę minutę: nustebinkite savo gamintais užkandžiais

Netrukus minėsime įžengimą į 2022-uosius metus. Ruošdami stalą Naujųjų metų šventei, galime būti dar kūrybiškesni nei per Kalėdas ir pagaminti naujus, o ne klasika namuose tapusius receptus. O štai duonos, užkandžių ir šaldytų gaminių bendrovės „Mantinga“ vyriausiasis technologas Darius Anelauskas dalijasi kaip papildyti savo patiekalų sąrašą paprastai pagaminamų užtepėlių ar pašteto pagalba.

Naujųjų metų stalas paskutinę minutę: nustebinkite savo gamintais užkandžiais


KLASIKINIS VIŠTIENOS KEPENĖLIŲ PAŠTETAS



KLASIKINIS VIŠTIENOS KEPENĖLIŲ PAŠTETAS
KLASIKINIS VIŠTIENOS KEPENĖLIŲ PAŠTETAS
Organizatorių archyvas



Jums reikės:


Bemielės duonos su grūdais;

150 g sviesto;

1 svogūno galvos;

2 česnako skiltelių;

250 g vištos kepenėlių;

1 šaukštelio šviežių čiobrelių (arba ½ šaukštelio džiovintų);

Maltų juodųjų pipirų pagal skonį;

2-3 šaukštų grietinėlės;

kelių šaukštų brendžio.


Svogūnus smulkiai supjaustykite, česnako skilteles sutrinkite. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite supjaustytą svogūną ir sutrintą česnaką, pakepinkite kol suminkštės. Sudėkite kepenėles ir pamaišydami kepkite apie 10 minučių. Nukaiskite, įmaišykite čiobrelius, pipirus, grietinėlę, brendį. Mišinį sudėkite į trintuvą ir apdorokite, kol masė taps vientisa.


„Supilkite į indus ir laikykite šaldytuve per naktį. Prieš patiekiant patartina anksčiau išimti iš šaldytuvo, kad patiekiant paštetas būtų kambario temperatūros. Patiekti siūlau su savo mėgstama duona su grūdais. Tam puikiai tiks bemielė duona „Domipan“, – dalijasi D. Anelauskas.


KARAMELIZUOTŲ BUROKĖLIŲ UŽTEPĖLĖ



KARAMELIZUOTŲ BUROKĖLIŲ UŽTEPĖLĖ
KARAMELIZUOTŲ BUROKĖLIŲ UŽTEPĖLĖ
Organizatorių archyvas



Jums reikės:


400 g burokėlių tyrės;

30 g rudojo cukraus;

40 g balzamiko acto;

40 g šviežiai spaustų apelsinų sulčių;

200 g sviesto;

Žiupsnelio peletrūno;

Duonos traškučių su linų sėmenimis ir saulėgrąžomis.


Puode ištirpinkite cukrų, supilkite sultis ir actą. Nugarinkite, kol sutirštės. Įdėkite į tyrę ir žiupsnelį peletrūno, pakaitinkite. Sudėkite į maisto trintuvą ir trinkite kol gausis vientisa masė. Plakimo metu įdėkite gabaliuką sviesto. Patiekite su duonos traškučiais.


AVINŽIRNIŲ IR VIŠTIENOS UŽTEPĖLĖ



AVINŽIRNIŲ IR VIŠTIENOS UŽTEPĖLĖ
AVINŽIRNIŲ IR VIŠTIENOS UŽTEPĖLĖ
Organizatorių archyvas



Jums reikės:


400 g konservuotų avinžirnių;

200 keptos vištienos;

1 š citrinos sulčių;

1 skiltelė česnako;

2 v.š. sezamų aliejaus;

2 š šviežios kalendros;

„Mantingo“ šaldytos itališkos duonos čiabata;

druskos, pipirų.


„Šis receptas itin paprasta. Viską susmulkinkite maisto trintuvu. Supjaustykite pačių orkaitėje iškeptą čiabatą, kuri skonio bei maistinėmis savybėmis nesiskiria nuo nešaldytos produkcijos. Tik nepamirškite laikytis visų ant pakuotės nurodytų instrukcijų. Ant keptos čiabatos riekelių tepkite užtepėlę. Papuošimui galite naudoti perpus perpjautus slyvinius pomidorus bei pabarstyti kalendra“, – receptu dalijasi „Mantingos“ ekspertas D. Anelauskas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis