Tobulo skonio sausainių su kondensuotu pienu ir šokoladu receptas

Kondensuoto pieno tikriausiai esame ragavę visi. Jis puikiai tinka tiek kavai ar arbatai pagardinti, tiek įvairiausiems desertams gaminti. O pasitelkę fantaziją kondensuotu pienu pasaldinsite ir savo šventinį stalą.

Pasigaminti galima ir namuose


Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, sako, kad kondensuotas arba sutirštintas pienas yra pienas, iš kurio pašalinta dalis vandens, bei jis pasaldintas nemažu kiekiu cukraus. Sutirštintas pienas dažnai naudojamas įvairiausių desertų ir kepinių gamyboje.


„Be kondensuoto pieno neįsivaizduojamas Lietuvoje ypatingai mėgstamas tinginys. Kondensuotas pienas naudojamas žaliųjų citrinų pyrago, karamelinių saldainių, netgi ledų gamyboje. Kondensuoto pieno dedama ir į įvairiausių sausainių ar šokoladinio pyrago tešlą. O Azijoje, Vietname, kondensuotu pienu gausiai gardinama karšta ar šalta kava, netgi arbata“, – sako konditerijos ekspertas.


Kaip teigia T. Lauvray, kondensuoto pieno galima pasigaminti ir namuose. O tam prireiks vos trijų ingredientų – pieno, cukraus ir sviesto. „Sutirštintas pienas gaminimas nesudėtingai. Tereikia ant ugnies pavirti pieną sumaišytą su cukrumi. Kai skystis iš puodo nugaruos, į gautą mišinį įmaišyti sviesto ir leisti jam sutirštėti“, – teigia ekspertas ir dalijasi receptu su šiuo puikiai visiems pažįstamu produktu.


Sausainiai su kondensuotu pienu ir šokoladu


Jums reikės:


3/4 puodelio ir dar kelių šaukštų sviesto

2 šaukštų cukraus

1/2 puodelio saldinto kondensuoto pieno

1 1/2 stiklinės miltų

1 šaukštelio kepimo miltelių

Žiupsnelio druskos

1/2 puodelio šokolado drožlių


Pagaminimas:


Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Maišytuvu sumaišykite sviestą ir cukrų. Į gautą tešlą įmaišykite saldintą kondensuotą pieną. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Į sviesto mišinį sudėkite likusius sausus ingredientus ir viską išmaišykite. Galiausiai sudėkite šokolado drožles. Rankomis iškočiokite nedidelius rutuliukus. Juos suplokite ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite apie 10 minučių, kol krašteliai taps auksinės spalvos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis