Greitiems pietums: fusilli makaronai su moliūgu, špinatais ir pekano riešutais

Spalio 25-ąją švenčiama Tarptautinė makaronų diena. Italų virtuvės pasididžiavimas –makaronai, ypatingai universalus produktas, kuris puikiai dera ir su daržovėmis, mėsa ir su jūrų gėrybėmis, todėl jį mėgsta tiek visavalgiai, tiek vegetarai ar pesketarai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė sako, kad pirkėjai mėgsta ir renkasi ne tik tradicinius kvietinius makaronus, bet domisi ir sveikesnių produktų kategorijai priskiriamais makaronais.

Derinkite su sezoniniais produktais


Kaip teigia V. Juodkazienė, makaronai tinka su įvairiausiais pagardais, tad padažus galima rinktis ir drąsiai eksperimentuoti su tais produktais, kuriuos mėgstate labiausiai. Žinoma, visuomet puiku makaronus paįvairinti sezoninėmis daržovėmis: cukinijomis, moliūgais, kalafiorais ar grybais, riešutais, taip praturtinant mėgstamą patiekalą organizmui naudingomis medžiagomis.


„Makaronai – puikus pietų ar vakarienės patiekalas. Juos pasigaminti nesunku, tereikia išsirinkti mėgstamus priedus. Jeigu makaronus norite ruošti sočiau – derinkite juos su žuvimi ar mėsa. Jeigu norite lengvesnio maisto – pagardinkite juos naminiu pomidorų padažu, brokoliais ar briuselio kopūstėliais. Makaronus galite patiekti ir su įvairiausiais sūrio ar grietinėlės padažais, tačiau jiems pagardinti užtenka ir kokybiško alyvuogių aliejaus, žiupsnelio sūrio ar kelių šaukštelių pesto padažo“, – teigia maisto ekspertė.


V. Juodkazienė sako, kad tarptautinę makaronų dieną nesudėtinga paminėti ir namuose. Jeigu turite noro ir laiko, galite pamėginti pasigaminti naminių makaronų, tačiau gardžiam makaronų patiekalui puikiai tinka ir pirktiniai. Maisto ekspertė sako, kad makaronų diena – puikus metas eksperimentams su šiuo puikiai pažįstamu ingredientu, todėl ji dalijasi keliais nepaprasto skonio receptais, kuriuos verta išbandyti kiekvienam.


Fusilli makaronai su moliūgu, špinatais ir pekano riešutais


Jums reikės:


  • 160 g sviestinio moliūgo;
  • 120 g pilno grūdo fusilli makaronų;
  • 1 cukinijos;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 3 česnako skiltelių;
  • 70 g šviežių špinatų;
  • Saujos pekano riešutų;
  • 20 g tarkuoto kietojo sūrio;
  • Druskos, pipirų;


Gaminimas:


Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais, o česnako skilteles nedideliais griežinėliais. Viską sumaišykite su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir išskleiskite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepkite apie 20 min. Kol kepa moliūgas, pasiruoškite kitus ingredientus – cukiniją supjaustykite nedideliais gabalėliais, riešutus rankomis ar peiliu padalinkite pusiau. Prie apkepusio moliūgo dėkite cukiniją ir viską kepkite dar apie 15 min. Tuomet 5 minutėms prie daržovių įdėkite riešutus, kol šie gražiai apskrus. Kol kepa daržovės, išvirkite makaronus pagal nurodytą virimo laiką ant pakuotės. Išvirusius makaronus sumaišykite su nuplautais špinatais ir keptomis daržovėmis bei riešutais. Gardinkite kietuoju sūriu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis