„Lietuviai vis dažniau ieško įmantresnių skonių ir patiekalų. Pastebime, kad pirkėjai vis labiau domisi įvairiomis pasaulio virtuvėmis ir jų receptus bando pritaikyti gamindami namuose. Gnocchi savo skoniu ir tekstūra – artimas lietuviams, sotus ir šildantis patiekalas. O dabar geriausias metas jais pasimėgauti, mat šiam patiekalui pagaminti dažniausiai naudojamos bulvės, kurios daugelį metų puikuojasi populiariausių daržovių sąrašo viršuje ir yra ypatingai mėgstamos tinklo pirkėjų. Norintys paeksperimentuoti gnocchi gali gaminti ir su kitomis sezoninėmis gėrybėmis, pavyzdžiui moliūgais, kurių auščiausios kokybės derlių galima rasti lentynose“, – teigia V. Juodkazienė.
V. Juodkazienė gnocchi siūlo pasigaminti ir namuose bei dalijasi rudenišku šio patiekalo receptu.
Moliūginiai gnocchi su pesto padažu
Jums reikės:
Tešlai:
• 1 kvapiojo moliūgo (500g)
• 1⁄2 a. š. druskos
• 1⁄4 a. š. maltų pipirų mišinio
• 1 v. š. alyvuogių aliejaus
• 1 kiaušinio
• 250 g miltų
• 50 g parmezano sūrio
• Žiupsnelio šviežiai tarkuotų muskatų
Pesto padažui:
• 100 g šviežių bazilikų
• 2–3 skiltelių česnako
• 50g smulkintų migdolų
• 50–80 ml alyvuogių aliejaus
• 50g tarkuoto parmezano sūrio
• žiupsnelio druskos
• žiupsnelio maltų juodųjų
pipirų
Pagardinimui:
• 1–2 v.š. alyvuogių aliejaus
• 3–4 v.š. tarkuoto parmezano
Pagaminimas:
Perpjaukite moliūgą pusiau ir pašalinkite sėklas. Apibarstykite jį druska bei pipirais,apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 200 °C temperatūroje maždaug valandą – kol suminkštės. Palaukite, kol moliūgas atvės. Moliūgą nulupkite ir minkštimą sutrinkite šakute. Supilkite moliūgo tyrę į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, tarkuotą sūrį, įberkite malto muskato. Visus ingredientus gerai išmaišykite ir išminkykite tešlą.