„Avokadai pastaraisiais metais tikrai užkariavo lietuvių širdis: pirkėjai juos renkasi pusryčių patiekalams gaminti ar salotoms pagardinti, be avokado sunkiai įsivaizduojami ir Lietuvoje vis labiau populiarėjantys meksikietiškos virtuvės patiekalai. Būtent dėl šios priežasties šis nepaprasto skonio ir didele nauda sveikatai pasižymintis vaisius dažnai atsiduria ir pirkėjų krepšeliuose. O mes savo ruoštu tinklo parduotuvėse esame paruošę didelį jų pasirinkimą: nuo sunokusių, didžiųjų ar ekologiškų avokadų“, – teigia J. Sabaitienė.
J. Sabaitienė avokadų rekomenduoja įtraukti į kasdienį savo racioną ir dalijasi nepaprasto skonio makaronų su avokadų ir špinatų padažu receptu.
Makaronai su avokadų ir špinatų padažu
Jums reikės:
Sunokusio avokado
Saujos špinatų
Saujos graikiškų riešutų
Saujos tarkuoto kietojo sūrio
Kelių skiltelių česnako
Mėgstamų makaronų
Šviežio baziliko
Pagaminimas:
Į smulkintuvą sudėkite avokadą, špinatus, graikinius riešutus, kietąjį sūrį bei česnaką. Viską susmulkinkite iki vientisos masės. Makaronus virkite pasūdytame vandenyje apie 8–10 minučių. Paruoštą padažą sumaišykite su išvirtais makaronais. Pagardinkite kietuoju sūriu ir šviežiais bazilikais.