Daugybė receptų su rudens karaliumi - moliūgu

Jau pradedame mėgautis moliūgo teikiamais malonumais. Tačiau visuomet yra kur tobulėti - pateikiame informaciją, kaip jį panaudoti.

Moliūgai – vertinga rudens ir žiemos daržovė, maistinga ir lengvai virškinama.


Jie valgomi virti, kepti ir marinuoti. Iš jų verdamos sriubos, košės, ruošiamos salotos, tyrės, gaminamas džemas, spaudžiamos sultys. Tai žaliava maisto pramonei.


Moliūgų salotos


Produktai: 100g moliūgų, morka, raugintas obuolys, krapų lapų, 2 šaukštai grietinės, druskos.


❖ Moliūgą nulupti ir išimti sėklas, įdėti stambiai tarkuotų morkų ir raugintų obuolių, druskos, krapų lapų ir uždaryti grietine.


Moliūgų sriuba


Produktai: 500g moliūgų, morka, svogūnas, 2 šaukštai krakmolo, šaukštas pomidorų pastos, 1-2 stiklinės pieno, 2 šaukštai sviesto, druskos.


❖ Moliūgą nulupti ir išimti sėklas, supjaustyti kubeliais, suberti į pasūdytą vandenį, įdėti morkų, svogūnų ir išvirti. Paskui pertrinti per sietą arba kiaurasamtį, įdėti krakmolo, praskiesto 1/2 stiklinės vandens, pomidorų pastos ir virti toliau. Prieš baigiant virti įpilti pieno ir pagardinti sviestu.


Troškinti moliūgai


Produktai: 200g moliūgų, 2 obuoliai, šaukštas sviesto, 1/2 stiklinės pieno, druskos, cukraus.


❖ Moliūgą nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti į emaliuotą indą, įpilti truputį vandens, pasūdyti ir troškinti, kol suminkštės. Paskui įdėti sviesto, įpilti pieno arba grietinėlės ir ištroškinti. Prieš patiekiant į stalą įdėti smulkiai pjaustytų šviežių obuolių arba uogų ir cukraus.


Moliūgų sklindžiai


Produktai: 1,5kg moliūgų, stiklinė pieno, stiklinė kvietinių miltų arba maltų džiūvėsėlių, šaukštas cukraus, 2 kiaušiniai, šaukštas sviesto, druskos pagal skonį.


❖ Moliūgus nulupti, išskobti sėklas, sutarkuoti, užpilti pienu ir troškinti 15-20 min. Masę ataušinti, įberti miltų arba maltų džiūvėsėlių, sudėti su cukrumi sutrintus trynius, truputį druskos, viską gerai išmaišyti, sudėti plaktus baltymus. Vietoj miltų galima įberti nepilną stiklinę manų kruopų. Sklindžius kepti gerai įkaitintuose riebaluose. Su sklindžiais patiekti, grietinės ir cukraus.


Omletas su moliūgais


Produktai: 200 g moliūgų, 3 kiaušiniai, 4 šaukštai grietinės, 3 šaukštai miltų.


❖ Moliūgus stambiai sutarkuoti. Trynius, grietinę, miltus sumaišyti, sudėti moliūgus ir iki stangrių putų išplaktus kiaušinių baltymus. Gerai išmaišyti, masę sukrėsti į keptuvę ir kepti.


Moliūgų gėrimas su citrina


Produktai: 1 l moliūgų sulčių, citrina, pagal skonį cukraus.

❖ Moliūgų sultis sumaišyti su citrinos sultimis, pasaldinti ir gerai atvėsinti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis