Išskirtinis skonis: graikiškos salotos su miežiais ir avokadu

Vasarą gaivumo norisi ir savo lėkštėje. Besimėgaujant šiltais orais vasariškiems pietums puikiai tinka įvairiausios salotos. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad žmonės vasarą nori valgyti lengviau, pradeda vartoti daugiau daržovių, įvairiausių žalumynų ir salotos dažnai atsiduria pirkėjų krepšeliuose.


„Pastaruoju metu lietuviai lavina gurmanišką skonį, ieško maisto įvairovės. Taip pat pirkėjai ėmė derinti maisto produktus, populiarėja sveikesnė, vegetariška mityba. Pastebime, kad šiltąjį sezoną itin populiarios tampa įvairios salotos. Jas pirkėjai valgo kaip sveiką patiekalą ar mėgstamą garnyrą, o mes esame paruošę įvairų jų pasirinkimą: nuo Cezario, su falafeliais iki taip pirkėjų pamėgtų graikiškų salotų“, – sako V. Budrienė.


Skanus, bet lengvas patiekalas


Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė sako, jog remiantis Sveikatos ministerijos ir Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, žmogui per dieną suvartoti reikėtų bent 400 gramų, apie 3–5 porcijas daržovių.


„Reguliarus daržovių ir vaisių vartojimas yra itin svarbus ir daržovės turėtų sudaryti didesnę dalį lėkštės. Siekiant laikytis subalansuotos mitybos principų ir kasdien suvartoti tinkamą daržovių kiekį – jas vertėtų valgyti ne tik kaip garnyrą, bet ir kaip lengvą užkandį. O tam puikiai tinka įvairiausi šviežių daržovių patiekalai, pavyzdžiui, visame pasaulyje taip pamėgtos graikiškos salotos“, – teigia ekspertė.


V. Juodkazienė siūlo išbandyti ir originalų graikiškų salotų receptą.


Graikiškos salotos su miežiais ir avokadu



Jums reikės:


• 120 g miežių kruopų


• 1 a. š. druskos


• 100 g griežinėliais pjaustytų agurkų


• 250 g ketvirčiais supjaustytų slyvinių pomidorų


• 80 g smulkintų raudonųjų svogūnų


• 10–12 juodųjų alyvuogių


• 1 plonais griežinėliais supjaustyto avokado


• 150 g kubeliais smulkinto feta sūrio

• 2 v. š. alyvuogių aliejaus


• ¼ a. š. druskos


• 1 a. š. džiovintų raudonėlių


• 2 v. š. smulkintų petražolių


• 1 v. š. citrinų sulčių


Pagaminimas:


Sudėkite miežių kruopas į puodą, įpilkite vandens (miežių kruopų ir vandens santykis turėtų būti 1:3) ir kaitinkite, kol vanduo užvirs. Jam užvirus, sumažinkite ugnį ir virkite kruopas, kol šios sugers visą vandenį. Jei verdant pasirodys putų, nugriebkite jas. Virimo pabaigoje kruopas pasūdykite. Svarbu proceso metu stebėti miežių kruopų konsistenciją ir nepervirti. Nusausintas kruopas palikite atvėsti. Į kitą indą sudėkite visus kitus graikiškų salotų ingredientus, galiausiai – atvėsusias miežių kruopas ir viską išmaišykite. Štai ir viskas – galite mėgautis kitokiu, bet neabejotinai gardžiu graikiškų salotų skoniu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis