Kepti valgomieji batatai su garbiniuotuoju kopūstu ir feta

Šis receptas skirtas pasilepinti 4 asmenims.

Reikės: 4 didesnių valgomųjų batatų (liaudyje vadinamų saldžiosiomis bulvėmis), garbiniuotojo kopūsto, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, šaukštelio druskos, ½ šaukštelio pipirų, 100 g smulkintų graikiškų riešutų, 100 g fetos sūrio.

Įjunkite orkaitę kaisti iki 200 ºC temperatūros, tuo metu nuplaukite batatus ir sudėkite ant kepimo skardos. Jų viršūnėlėse šakute padarykite skylutes. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 45 min. Susmulkinkite nuplautą garbiniuotąjį kopūstą ir suberkite į dubenį. Įpilkite alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais. Viską išmaišykite.

Kitą skardą išklokite kepimo popieriumi ir kuo lygiau joje paskleiskite garbiniuotąjį kopūstą. Įdėkite į orkaitę ir kepkite 11 min. Iškepusį kopūstą perdėkite į dubenį, suberkite smulkintus graikiškus riešutus ir trupintą fetą. Viską išmaišykite. Iškeptas bulves perpjaukite pusiau, ant jų uždėkite paruošto mišinio.

Shutterstock nuotr.

PATARIMAS
Kepdami garbiniuotojo kopūsto gabalėlius, kartkartėmis juos pavartykite, kad vienodai iškeptų.

ALTERNATYVA
Graikiškus riešutus galite pakeisti migdolais, kedro riešutais ar pistacijomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis