Receptas, kuris pravers visuomet: meduoliai su avižiniais dribsniais

Nepasilikte šventinių eksperimentų paskutinėms dienoms. Pats metas atrasti kažką naujo!

Sudėtis:

2 kiaušiniai;

Nepilna stiklinė cukraus;

3 valg. šaukštai dirbtinio medaus;

2 valg. šaukštai natūralaus jogurto be priedų;

Pusė stiklinės avižinių dribsnių;

3 valg. šaukštai aliejaus;

Sauja razinų;

Sauja saulėgrąžų sėklų;

Pusė šaukštelio kepimo miltelių;

Pusė šaukštelio cinamono;

2-3 stiklinės miltų.


Paruošimas:

Kiaušinius išsukti su cukrumi. Sudėti medų, įpilti aliejaus ir išmaišius masę šiek tiek pakaitinti virš garų, t.y. uždėti indą ant puodo su verdančiu vandeniu. Po kelių minučių indą nuimti nuo garų vonelės ir į masę sudėti jogurtą, razinas ir saulėgrąžų sėklas. Įmaišome kepimo miltelius, cinamoną, avižinius dribsnius. Po truputį beriame miltus ir minkome tešlą. Tešla turi būti nelabai kieta, bet neturėtų lipti prie rankų. Palikti tešlą pusvalandžiui šaldytuve.


Asm. albumo nuotr.


Iš tešlos formuoti meduolius ir dėti į kepimo skardą. Kepti įkaitintoje iki 180-190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai pagels. Meduolius galima aplieti cukraus glajumi. Meduoliai iš išorės yra kietoki, tačiau viduje minkšti.


Patarimas. Kad meduoliai (kaip ir mielinės bandelės) būtų minkštesni, juos tik iškepusius reikia sudėti į puodą, uždengti ir palikti atvėsti. Uždarame inde susidarę garai neleis kepiniams sukietėti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis