Gardi ir sveika vakarienė: užkepti brokoliai su varške

Šiandien dalinuosi brokolių su varške receptu. Tai pakankamai greitas ir paprastas užkandis, puikiai tinkantis, pavyzdžiui, vakarienei. O jei mėgstate gaminti rytais, tai tiks ir pusryčiams. Yra tik viena bėda su šiuo patiekalu (bent jau man) - aš jį galiu suvalgyti visą iškart.

Sudėtis:


Brokolis


200 ml riebios grietinėlės


200 g varškės


Pora šaukštų saldžiojo čili padažo


Druska, džiovinta saldžioji paprika


Fermentinio sūrio (nebūtina)



Brokoliai su varške
Brokoliai su varške
Shutterstock nuotr.



Paruošimas:


Brokolį sulaužyti gabalėliais ir įmesti porai minučių į verdantį vandenį. Po to vandenį nupilti ir brokolius nusausinti. Grietinėlę išplakti iki standžios masės, suberti druską, paprikos prieskonius, įpilti pagal skonį saldaus čili padažo, įdėti varškę ir dar kartą viską gerai išplakti. Brokolį sudėti į kepimo indą, o ant jo lygiu sluoksniu dėti varškės masę. Galite viską pabarstyti tarkuotu sūriu. Kepimo indą kišti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepti apie 20 minučių. Kartais gamindama šį patiekalą, į kepimo indą kartu su brokoliais įdedu ir pusžiedžiais pjaustyto svogūno, bet iškepęs jis lieka kietokas. Be to, patiekalą labai skanu valgyti su pomidorais ir marinuotomis paprikomis. Skanaus!



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis