Kai norisi čia ir dabar: greitas obuolių pyragas

Kartais norisi pyrago čia ir dabar. Tokiu atveju tikrai nesinori minkyti tešlos, vargti gaminant įvairius kremus ir pertepimus. Todėl tokiu atveju griebiam sluoksniuotą tešlą ir kuriam skanumynus iš jos.

Sudėtis:


2 dideli lakštai sluoksniuotos tešlos

4 obuoliai

Sauja razinų

3 valg. šaukštai cukraus

Kiaušinis patepimui 


Paruošimas:


Sluoksniuotą tešlą atšildyti (paprastai ji juk būna šaldyta). Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Įberti razinas, užberti cukraus ir išmaišyti. Obuolius dėti ant vieno tešlos lakšto taip, kad liktų įdaru nepadengti tešlos krašteliai. Juos patepti išplaktu kiaušiniu. Ant tešlos su įdaru dėti kitą lakštą tešlos ir gerai užspausti kraštelius. Viršų aptepti laktu kiaušiniu ir šauti į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę 20 minučių. Viskas! Skanaujam su arbata, kava, o gal net užsikraunam ledų rutuliuką.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis