Sudėtis:
Salota "Iceberg"
2 paprastos bulvės
Topinambas
Saldžioji bulvė
2 pomidoras
Pusė svogūno
Pusė cukinijos
Gabalėlis sūrio Brinza
Krapai
Užpilui:
2-3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
Šlakelis citrinų sulčių
Sojos padažas
Balzaminis actas
Druska, pipirai pagal skonį
Paruošimas:
Visas bulves išvirti, šiek tiek atvėsinti ir supjaustyti kol dar šiltos. Beverdant bulvėms svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir nuplikyti verdančiu vandeniu, kad jų skonis taptų švelnesnis. Pomidorus supjaustyti griežinėliais. Cukiniją nulupti, perpjauti išilgai per pusę ir supjaustyti nestorais griežinėliais. Tada cukiniją užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti keletą minučių. Brinzą supjaustyti nedideliais kubeliais. Į indą dėti supjaustytas bulves, sūrį, pomidorus, nusausintą cukiniją ir svogūnus. Pabarstyti susmulkintais krapais ir gerai išmaišyti. Jei trūksta, užberti druskos ir pipirų. Atskirame inde sumaišyti padažą: į aliejų supilti citrinų sultis, sojos padažą, balzaminį actą ir gerai išsukti, kol gausis tirštas užpilas. Į lėkštę dėti suplėšytus Iceberg salotos lapus, ant jų - sumaišytą bulvių mišrainę ir apšlakstyti užpilu. Skanaus!