Pasakiško skonio vyšnių uogienė su šokoladu

Jau savo Facebook paskyroje užsiminiau apie vyšnių uogienės su šokoladu receptą. Tai štai - dalinuosi.

Tiesą sakant, vyšnių ir šokolado derinį uogienėse galima aptikti internete, o prisiminus šokoladinius tortus su vyšniomis, tikrai norėsis šį skanėstą užkonservuoti žiemai.   


Sudėtis:


1 kg vyšnių

0,5 kg cukraus

100 g juodojo šokolado

Šiek tiek citrinos sulčių

Vanilės ankštis  



Pasakiško skonio vyšnių uogienė su šokoladu
Pasakiško skonio vyšnių uogienė su šokoladu
Jauku Namuose



Paruošimas:


Vyšnias nuplauti, išimti kauliukus, užpilti cukrumi ir palaikyti per naktį (čia su mintimi, jog visos šeimininkės vakare ruošia uogienes), kad išsiskirtų sultys. Į puodą dėti perpjautą vanilės ankštį. Vyšnias su saldžiomis sultimis užvirinti ir palikti ataušti. Turiu įprotį po du kartus virti uogienę (ypač tokias, kurios skystesnės), todėl gerokai ataušusias vyšnias vėl užvirinti. Įpilti šiek tiek citrinų sulčių ir pavirti dar apie 10-15 min. Galiausiai, nuimti puodą nuo ugnies ir suberti tarkuotą juodąjį šokoladą. Maišyti, kol šokoladas ištirps. Dar karštą uogienę supilstyti į gerai išplautus bei šiltus stiklainius, užsukti ir atšaldyti apverstus stiklainius. Uogienė išeina šiek tiek tirštesnė, sodrios raudonai rudos spalvos, nepakartojamo aromato. Manau, žiemos vakarą suvalgytas net ir vienas šaukštelis tokios uogienės praskaidrins nuotaiką ir sušildys. O jei tokią uogienę Kalėdų proga padovanosite brangiam žmogui, ne tik nudžiuginsite jį, bet ir patys džiaugsitės.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis