Tobulo skonio baklažanų ir avinžirnių salotos

Avinžirnių verta nors kartą paragauti, kad įsitikintumėte – jie turi riešutų skonio. Salotos su jais – labai gardžios.

 6 porcijoms reikės:


3 griežinėliais supjaustytų baklažanų,

8 griežinėliais supjaustytų mažų cukinijų,

1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus.


Užpilui reikės:


125 ml graikiško jogurto,saujelės mėtų,

2 smulkiai sukapotų česnako skiltelių,

1 arbatinio šaukštelio maltų kuminų.


Salotoms reikės:


1 griežinėliais supjaustyto raudonojo svogūno,

400 g skardinės konservuotų avinžirnių (nusunktų),

saujelės bazilikų lapelių,

saujelės mėtų lapelių,

80 ml alyvuogių aliejaus,

1 citrinos žievelės (smulkiai sutarkuotos),

žiupsnelio maltų pankolių sėklų,

200 g fetos (sutrupintos).


Kaip gaminti


* Baklažanų ir cukinijų griežinėlius patepkite aliejumi. Pakepkite ant žarijų, iki suminkštės (maždaug po 3 min. kiekvieną pusę).


* Sumaišykite visus užpilo komponentus. Juo užpilkite išmaišytus ir į lėkštę sudėtus salotų komponentus (išskyrus fetą).


* Ant viršaus sudėkite keptas daržoves ir tada fetą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis