Šiltos, vitaminingos salotos su baklažanu ir moliūgu

Vakarienei jums siūlome šiltas salotas su apkeptais baklažanais ir moliūgais.

Sudėtis:


Pusė nedidelio kinietiško kopūsto

2 pomidorai

Pusė nedidelio moliūgo (naudoju neseniai Maximose pasirodžiusius vadinamuosius Butternut squash)

Baklažanas

Svogūnas

1 skiltelė česnako

Sojų padažas

Druska, pipirai

Balzaminis actas

Svogūnų laiškai

Aliejaus kepimui

Kedrų riešutų (nebūtina)



Šiltos salotos su moliūgu ir baklažanu
Šiltos salotos su moliūgu ir baklažanu
Jauku Namuose



Paruošimas:


Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti ir suberti į keptuvę, porą minučių pakepinti ir sudėti kubeliais pjaustytą moliūgą ir baklažaną. Įpilkite daugiau aliejaus, nes baklažanai jį labai mėgsta sugerti. Kepti daržoves tol, kol jos taps minkštos. Tada užpilti šiek tiek sojos padažo ir balzaminio acto. Jei trūksta rūgštumo, galima įspausti ir šiek tiek citrinos sulčių.

Kol daržovės kepa, smulkiai supjaustyti kinišką kopūstą ir pomidorus. Vieną pomidorą įdėti į keptuvę su beveik baigiančiomis kepti daržovėmis, o kitą - į salotinę prie kopūsto.

Kai daržovės iškepa, jas karštas sudėti į salotinę ir išmaišyti kartu su kopūstais ir pomidoru. Jei reikia, dar užberti šiek tiek druskos ir sudėti smulkintus svogūnų laiškus. Dar kartą išmaišyti ir patiekti. Galima valgyti šias salotas ir šiltas, ir šaltas. Kaip jau minėjau, galite užbarstyti kedrų riešutų.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis