Sudėtis:
Pusė nedidelio kinietiško kopūsto
2 pomidorai
Pusė nedidelio moliūgo (naudoju neseniai Maximose pasirodžiusius vadinamuosius Butternut squash)
Baklažanas
Svogūnas
1 skiltelė česnako
Sojų padažas
Druska, pipirai
Balzaminis actas
Svogūnų laiškai
Aliejaus kepimui
Kedrų riešutų (nebūtina)
Paruošimas:
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti ir suberti į keptuvę, porą minučių pakepinti ir sudėti kubeliais pjaustytą moliūgą ir baklažaną. Įpilkite daugiau aliejaus, nes baklažanai jį labai mėgsta sugerti. Kepti daržoves tol, kol jos taps minkštos. Tada užpilti šiek tiek sojos padažo ir balzaminio acto. Jei trūksta rūgštumo, galima įspausti ir šiek tiek citrinos sulčių.
Kol daržovės kepa, smulkiai supjaustyti kinišką kopūstą ir pomidorus. Vieną pomidorą įdėti į keptuvę su beveik baigiančiomis kepti daržovėmis, o kitą - į salotinę prie kopūsto.
Kai daržovės iškepa, jas karštas sudėti į salotinę ir išmaišyti kartu su kopūstais ir pomidoru. Jei reikia, dar užberti šiek tiek druskos ir sudėti smulkintus svogūnų laiškus. Dar kartą išmaišyti ir patiekti. Galima valgyti šias salotas ir šiltas, ir šaltas. Kaip jau minėjau, galite užbarstyti kedrų riešutų.
Skanaus!