Sudėtis:
200 g sausainių
100 g sviesto
250 ml riebios grietinėlės
200 g trintos varškės
¾ stiklinės cukraus
Vanilinis cukrus
3 arb. šaukšteliai želatinos
Skardinė konservuotų persikų
Paruošimas:
Sausainius susmulkinti virtuviniu kombainu. Gautus trupinius užpilti lydytu sviestu ir išmaišyti. Trupinius suberti į formą, nuimamais kraštais, ir gerai suspausti. Paruoštą torto paplotį dėti į šaldytuvą atšalti.
Tuo tarpu paruošti kremą. Želatiną užpilti keliais šaukštais vandens ir palikti išbrinkti. Iki standžių putų išplakti grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėti trintą varškę ir gerai išmaišyti. Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kol grūdeliai ištirps. Atvėsusią želatiną plona srovele pilti į plakamą grietinėlės ir varškės kremą ir dar truputį paplakti.
Ant torto papločio išdėlioti griežinėliais pjaustytus konservuotus persikus. Supilti kremą, išlyginti torto paviršių ir statyti tortą bent kelioms valandoms į šaldytuvą, kol kremas sustings. Skanaus!