Kvepia pavasariu: itin lengvas nekeptas tortas su persikais

Pasidalinsiu puikiu receptu - tai nekeptas tortas su persikais. Labai greitai paruošiamas ir be galo skanus.

Sudėtis:


200 g sausainių

100 g sviesto

250 ml riebios grietinėlės

200 g trintos varškės

¾ stiklinės cukraus

Vanilinis cukrus

3 arb. šaukšteliai želatinos

Skardinė konservuotų persikų



Nekeptas tortas su persikais
Nekeptas tortas su persikais
Jauku Namuose



Paruošimas:


Sausainius susmulkinti virtuviniu kombainu. Gautus trupinius užpilti lydytu sviestu ir išmaišyti. Trupinius suberti į formą, nuimamais kraštais, ir gerai suspausti. Paruoštą torto paplotį dėti į šaldytuvą atšalti.


Tuo tarpu paruošti kremą. Želatiną užpilti keliais šaukštais vandens ir palikti išbrinkti. Iki standžių putų išplakti grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėti trintą varškę ir gerai išmaišyti. Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kol grūdeliai ištirps. Atvėsusią želatiną plona srovele pilti į plakamą grietinėlės ir varškės kremą ir dar truputį paplakti.

Ant torto papločio išdėlioti griežinėliais pjaustytus konservuotus persikus. Supilti kremą, išlyginti torto paviršių ir statyti tortą bent kelioms valandoms į šaldytuvą, kol kremas sustings. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis