Lieknesniam pavasariui: nuostabaus skonio brokolių spurgytės

Šiandien papasakosiu apie savo neseniai gamintą ir be galo man patikusį patiekalą - brokolių kotletus, kukulius ar spurgas. Net nežinau, kaip tiksliau juos pavadinti, bet, patikėkit manim, jei mėgstate brokolius, šis patiekalas bus vienas geriausių, kuriuos kada nors ragavote. Sotu, skanu, geras užkandis, tinka valgyti karštą ir šaltą. Šio skanėsto receptą radau čia, bet, žinoma, pritaikiau jį savo skoniui.

Sudėtis:


Brokolis

Sauja mirkytų migdolų riešutų

50 g fermentinio sūrio

50 g kietojo sūrio

3 kiaušiniai

Krapai

Džiūvėsėliai

Skiltelė česnako

Laiškiniai svogūnai

Druska, pipirai



Brokolių spurgytės
Brokolių spurgytės
Jauku Namuose


Padažui:


Konservuotų pomidorų indelis

2 skiltelės česnako

1/4 raudonojo svogūno

Druska, pipirai


Paruošimas:


Brokolį susmulkinti žiedynais ir šiek tiek apvirti, t.y. dėti į puodą, užpilti vandeniu ir užkaisti. Virti, kol vanduo užvirs, po to vandenį nupilti, o brokolio žiedynus aplieti šaltu vandeniu, kad neprarastų spalvos.


Mirkytus migdolus virtuviniu kombainus ar peilio pagalba šiek tiek sukapoti, bet palikti ir stambesnių gabalėlių. Taip pat susmulkinti ir apvirtą brokolį. Viską sudėti į dubenį, pagardinti druska ir pipirais, dėti kapotus krapus ir laiškinius svogūnus, įtrėkšti česnako ir įmušti 2 kiaušinius. Galiausiai, įdėti ir tarkuotą sūrį bei viską gerai išmaišyti. Masė ne itin gerai sukimba, todėl aš formavau rutuliukus, kuriuos papildomai mirkiau kiaušinio plakinyje ir džiūvėsiuose.


Tokius rutuliukus dėti į kepimo skardą ir kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-25 minutes. Kaip visada, pasikartosiu - stebėkite kepimą, nes kai kurios orkaitės yra ypatingos ir mėgsta priežiūrą, tad kepimo laikas gali skirtis.


Kol brokolių kotletukai kepa, laikas paruošti trintų pomidorų padažą. Konservuotus pomidorus savo sultyse sumesti į virtuvinį trintuvą, ten pat mesti šiek tiek pasmulkintą svogūną bei česnakų skilteles. Įberti druskos, pipirų ir viską sutrinti iki norimos konsistencijos. Galite įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus.



Brokolių spurgytės
Brokolių spurgytės
Jaukunamuose



Mirkytus migdolus virtuviniu kombainus ar peilio pagalba šiek tiek sukapoti, bet palikti ir stambesnių gabalėlių. Taip pat susmulkinti ir apvirtą brokolį. Viską sudėti į dubenį, pagardinti druska ir pipirais, dėti kapotus krapus ir laiškinius svogūnus, įtrėkšti česnako ir įmušti 2 kiaušinius. Galiausiai, įdėti ir tarkuotą sūrį bei viską gerai išmaišyti. Masė ne itin gerai sukimba, todėl aš formavau rutuliukus, kuriuos papildomai mirkiau kiaušinio plakinyje ir džiūvėsiuose.


Tokius rutuliukus dėti į kepimo skardą ir kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-25 minutes. Kaip visada, pasikartosiu - stebėkite kepimą, nes kai kurios orkaitės yra ypatingos ir mėgsta priežiūrą, tad kepimo laikas gali skirtis.


Kol brokolių kotletukai kepa, laikas paruošti trintų pomidorų padažą. Konservuotus pomidorus savo sultyse sumesti į virtuvinį trintuvą, ten pat mesti šiek tiek pasmulkintą svogūną bei česnakų skilteles. Įberti druskos, pipirų ir viską sutrinti iki norimos konsistencijos. Galite įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus.


Kotletukus galite valgyti karštus ar šaltus, pietums ar vakarienei. Brokolių mėgėjai mane supras - tai nuostabu!


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis