Plovas kitaip: kuskuso plovas su vištiena ar be jos

Mūsų namuose šitas plovas (dažniausiai be mėsos) labai mėgstamas. Aš jį mėgstu, nes jis greitai ir lengvai paruošiamas, o vyras jį mėgsta, nes tai skanus ir pakankamai sotus patiekalas (ypač jei porcija nemaža).

Nuotraukoje plovas be mėsos, bet manau, fantazijos per daug įjungti ir nereikia, kad įsivaizduotumėte, kaip jis atrodo ir su mėsos (pvz., vištienos) gabalėliais. Aprašysiu, kaip pasigaminti vegetarišką ir mėsišką variantą kartu.


Sudėtis:


200 g kuskuso kruopų (lietuviškai, sako, jos vadinamos kruopainiais)

Svogūnas

Morka

Džiovintos petražolės ir bazilikai (galite naudoti ir šviežius)

Džiovinta malta raudonoji paprika

Druska

2 skiltelės česnako

2-3 valg. šaukštai grietinės

Variantui su vištiena:

Vištienos krūtinėlė

2 skiltelės česnako

Sojų padažo



Kuskuso (kruopainių) plovas su vištiena arba be jos
Kuskuso (kruopainių) plovas su vištiena arba be jos
Jaukunamuose



Paruošimas:


Vištienos krūtinėlės filė supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti į indą, įspausti česnako skilteles, gausiai užpilti sojų padažo ir palikti pasimarinuoti bent valandą.


Kuskuso kruopas užpilti verdančiu vandeniu taip, kad jas apsemtų. Įberti šiek tiek druskos ir įpilti šlakelį aliejaus. Indą su kruopomis uždengti ir palikti išbrinkti.


Svogūną ir morką supjaustyti mažais kubeliais. Į įkaitintą keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus. Suberti smulkintą svogūną ir šiek tiek pakepinti. Tada sudėti marinuotą vištienos filė. Pakepinti, kol mėsos gabalėliai iškeps. Tada suberti morkų kubelius ir vėl šiek tiek pakepinti. Galiausiai, sudėti kuskuso kruopas ir viską gerai išmaišyti. Įberti maltos džiovintos paprikos, galima įdėti ir kitų mėgstamų prieskonių. Čia ypač tiktų indiški kmynai, kalendrų ar garstyčių sėklos.


Baigiant kepti, įdėti porą šaukštų grietinės ir gerai išmaišyti. Suberti džiovintas petražoles ir bazilikus. Plovą nuimti nuo

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis