100 kartų sveikiau už bulvių traškučius: burnoje tirpstantys kale kopūsto traškučiai

Kale kopūstus labai giria sveikuoliai ir ypač žaliavalgiai. Sako, kad šiuose kopūstuose tiek visokių naudingų vitaminų ir kitokių maistingų medžiagų, kad jie beveik atstoja daugelį gyvulinės kilmės produktų.

O čia traškučiai. Gaminti juos be galo paprasta: kopūsto lapus nuplauti, nusausinti ir sudėti į kepimo skardą. Džiovinti lapus iki 120 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.



Kalė kopūstai
Kalė kopūstai
Jaukunamuose



Priklausomai nuo orkaitės, išdžiūti gali ir greičiau, todėl reikėtų tikrinti. Kai lapai visai išdžiūsta, ištraukti iš orkaitės ir šiek tiek apšlakstyti aliejumi, sumaišytu su mėgstamais prieskoniais. Kramsnoti kaip įprastus traškučius.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis