Kalendrų ir žaliųjų citrinų padažas, idealiai tinkantis prie žuvies ir mėsos


Žaliosios citrinos skaniausios žiemą – šiuo metų laiku jos sunoksta, todėl naudokite jas visur: juk viduržiemį siaučiant virusų audroms nepamaišys papildoma pikantiško – švelniai rūgštaus, šiek tiek karstelėjusio skonio vitamino C dozė.

Žaliosios citrinos mūsų kraštuose nėra tokios populiarios kaip jų geltonosios giminaitės, ir viena iš priežasčių gali būti didesnė jų kaina, tačiau tai nėra vienintelis skirtumas. Žaliosios citrinos nuo geltonųjų skiriasi dydžiu, sultingumu (jos ne tokios sultingos) ir, žinoma, skoniu – žaliųjų rūgštumas švelnesnis, juntamas lengvas karstelėjęs poskonis, ir tai suteikia pikantiškumo. Nors gaminant žuvies, mėsos patiekalus, padažus ar desertus žaliąsias citrinas galima keisti geltonosiomis, yra patiekalų, kuriuose jos nepakeičiamos. Čia būtina paminėti tobulą duetą: ten, kur tinka šviežios kalendros, drąsiai dėkite ir žaliųjų (bet ne geltonųjų) citrinų – pamatysite, šie du ingredientai neišskiriami.


Kalendrų ir žaliųjų citrinų padažas


Greitai pagaminamas ir puikiai tiks prie žuvies, ypač lašišos, patiekalų, taip pat – salotoms gardinti.



Kalendra ir žalioji citrina
Kalendra ir žalioji citrina
Vida Press




Reikės:


1 nemažo ryšelio kalendrų,


1 šviežios Chalapos paprikos,


3 susmulkintų česnako skiltelių,


3 šaukštų šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių,


1/2 puodelio graikiško jogurto,


druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį,


6 šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus.


Kalendras nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite, kitaip likęs vanduo sugadins padažo skonį. Padažui naudokite ir kalendrų stiebus – jie sustiprins padažo aromatą. Išpjaukite Chalapos aitriosios paprikos šerdį ir išimkite sėklytes, jei nemėgstate labai aštriai. Į virtuvinį trintuvą sudėkite pasmulkintas kalendras, Chalapos papriką, smulkintas česnako skilteles, jogurtą, įberkite pipirų ir druskos ir trinkite, kol masė bus vientisa, apie pusę minutės. Tuomet supilkite aliejų ir dar šiek tiek patrinkite, tik kad susimaišytų. Paragaukite, ar užtenka prieskonių. Šaldytuve šį padažą galite laikyti iki 5 dienų.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis