Reikės:
2 lašišos kepsnių;
0,5 stiklinės naminių obuolių sulčių;
1,5 v.š. medaus;
2 v.š. citrinos sulčių;
pakelio mažųjų špinatų;
gabalėlio sviesto;
druskos pipirų.
Pirmiausia sumaišykite obuolių sultis su medumi ir nedidelėje keptuvėje kaitinkite, kol viskas sutirštės iki sirupo konsistencijos. Supilkite skystį į lėkštę ir ten įdėkite lašišos kepsnius odą į viršų. Palaikykite bent 10 minučių.
Gerai įkaitinkite keptuvę. Sudėkite lašišos kepsnius į įkaitusią keptuvę — vėl oda į viršų. Kepkite 2 minutes, kepdami kepsnių šonus patepkite tuo pačiu marinatu. Apverskite kepsnius ir dar kepkite maždaug 2–3 minutes — priklausomai nuo kepsnių storio.
Apverstus kepsnius dar patepkite marinatu, pabarstykite druska ir pipirais, apšalkstykite citrinos sultimis.
Kol dar kepa lašiša, kitoje keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto ir sudėkite špinatus. Po kokios minutės apverskite špinatus ir dar pakepkite apie 30 sekundžių. Tai ir bus garnyras.
Skanaus!