Soti vakarienė: gardžioji saldžiarūgštė kiauliena

Užtruk­site 15 min. Šį kartą - tai visiškai natūralus receptas. Net keista buvo, kad iš beveik nieko pavyko taip skaniai paruošti. Pasi­rodo užtenka, kad namie būtų gaba­liu­kas mėsos, ryžių ir paga­liukų val­gy­mui.

Reikės:


400 gr. kiaulienos;

1 v.š. sojos padažo;

2 v.š.miltų;

Pada­žui:

100 gr. cukraus;

2 v.š. vandens;

2 v.š. sojos padažo;

2 v.š. ryžių (vyno) acto.


Mėsą supjaus­tome mažais gaba­liu­kais — juos­te­lėm, kube­liais — kaip kam patinka. Mėsą sude­dam į dube­nėlį, įpi­lam sojos padažo, sude­dam mil­tus. Viską gerai išmai­šome. Jei norime traš­kes­nės mėsos įde­dam dau­giau miltų. Mėsą kepame kep­tu­vėj su daug alie­jaus. Mėsą gra­žiai paskru­di­name ir iške­pu­sią išimam į lėkštę.


kasuvalgyti.lt


kasuvalgyti.lt


Tada į šva­rią kep­tuvę supi­lame visus padažo ingre­di­en­tus. Pamai­šome, kol cuk­rus ištirps, ir pakai­ti­nam ant vidu­ti­nės ugnies, kad nuga­ruotų dalis van­dens, o pada­žas sutirštėtų.

kasuvalgyti.lt


kasuvalgyti.lt


Sude­dam iškeptą mėsą, išmai­šome, kad mėsa pasi­dengtų padažu, dar tru­putį pakai­ti­name ir į lėkštę. Val­gome su ryžiais. Por­cija dviems. Skanaus!


Kasuvalgyti.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis