Sudėtis:
0,5 kg miltų
10 g mielių (aš naudojau pusę pakelio, t.y. apie 7 g sausų mielių)
Šaukštas aguonų
Šaukštas cukraus (būtų galima dėti ir daugiau)
2 šaukštai aliejaus
Druska
Paruošimas:
Vandenį pašildyti, sudėti pusę miltų, su cukrumi ištrintas mieles. Gerai išplakti, paviršių pabarstyti miltais ir pastatyti šiltai, kad pakiltų. Vėliau suberti likusius miltus, aguonas, supilti aliejų ir išminkyti tešlą. Paviršių sulyginti ir palikti pakilti. Iš pakilusios tešlos daryti volelius, juos supjaustyti ir dėti į miltais pabarstytą skardą. kepi karštoje orkaitėje, kol gražiai pagels.
Valgyti su aguonų pienu ar kisieliumi.
Skanaus!
Šaltinis: Jauku Namuose