Reikės:
Nugarinės
Garstyčių
Džiuvėsėlių
Šviežių krapų, petražolių, galima kalendrų ir kitų prieskonių
Bulvių
Sviesto
Čia kiekvienas pagal savo šeimos poreikius turi nuspręsti kiek suvalgys bulvių, mėsos.
Mėsą ištepti garstyčiomis ir palikti, kol nuskusime bulves. Bulves nuplauti ir kiekvieną bulvę daug kartų įpjauti, bet neperpjauti, kad kepdama taptų armonikėle. Bulves sudėti į skardą ir gausiai aplieti tirpintu sviestu, pabarstyti prieskoniais. Mėsai į atskirą dubenėlį sumaišyti džiuvėsėlius, supjaustytas prieskonines žoleles ir aš ėmiau vegeta natur, bet čia kiekvienas pagal savo skonį.
Skanu ir su kariu. Taigi mėsą apteptą garstyčiomis, gerai išvolioti džiuvėsėliuose ir dėti į skardą kartu su bulvėmis, kepti, kol suminkštės (man tai užtruko apie valandą).
Kol kepė mėsa, paruošiau daržoves. Šaldytas morkas ir žirnelius pakepinau įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, tada sudėjau pjaustytą kininį kopūstą, labai trumpai dar pakepinau ir patiekiau su mėsa ir bulvėmis. Skanaus!