Paprasta kaip du kart du: gardi kepta nugarinė su bulvėmis

Labai gardus keptos nugarinės su bulvėmis receptas, kurį paruoš net neįgudusi šeimininkė!

Reikės:


Nugarinės


Garstyčių


Džiuvėsėlių


Šviežių krapų, petražolių, galima kalendrų ir kitų prieskonių


Bulvių


Sviesto


Čia kiekvienas pagal savo šeimos poreikius turi nuspręsti kiek suvalgys bulvių, mėsos.



Kepta nugarinė su bulvėmis
Kepta nugarinė su bulvėmis
Jauku Namuose


Mėsą ištepti garstyčiomis ir palikti, kol nuskusime bulves. Bulves nuplauti ir kiekvieną bulvę daug kartų įpjauti, bet neperpjauti, kad kepdama taptų armonikėle. Bulves sudėti į skardą ir gausiai aplieti tirpintu sviestu, pabarstyti prieskoniais. Mėsai į atskirą dubenėlį sumaišyti džiuvėsėlius, supjaustytas prieskonines žoleles ir aš ėmiau vegeta natur, bet čia kiekvienas pagal savo skonį.


Skanu ir su kariu. Taigi mėsą apteptą garstyčiomis, gerai išvolioti džiuvėsėliuose ir dėti į skardą kartu su bulvėmis, kepti, kol suminkštės (man tai užtruko apie valandą).


Kol kepė mėsa, paruošiau daržoves. Šaldytas morkas ir žirnelius pakepinau įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, tada sudėjau pjaustytą kininį kopūstą, labai trumpai dar pakepinau ir patiekiau su mėsa ir bulvėmis. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis