Sekmadienio gardumynas: kalmarų kotletukai

Kalmarų kotletus, atrodo, pirmą kartą paragavau fabriko, kuriame dirbu, valgykloje. Pabandžiau iškepti tokius ir namie. Visi trys (įskaitant ir 3 m. vaiką) juos raitėm, kad net ausys linko. Skanu, paprasta ir, juos gaminant, neįmanoma sugadinti (t.y. perkepti) kalmarų. Vien dėlto juos verta pagaminti kiekvienam.

Sudėtis:


3 kalmarai

Mažas svogūnas

2 skiltelės česnako

Druska, pipirai

1 kiaušinis

Keli šaukštai maltų džiūvėsėlių (arba miltų)

Džiovintos petražolės

Aliejus kepimui



Kalmarų kotletukai
Kalmarų kotletukai
Jauku Namuose



Paruošimas:


Virtuviniu trintuvu sutrinti kalmarus, svogūną ir česnakus. Į masę įmušti kiaušinį, sudėti prieskonius ir išmaišyti. Tada suberti maltus džiuvėsėlius ir vėl gerai išmaišyti. Iš masės formuoti nedidelius kepsnelius ir kepti keptuvėje su aliejumi. Iškepusius patiekti su daržovėmis.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis