Savaitgalio kulinariniams eksperimentams: kitokie cepelinai

Pirmą kartą apie tokius cepelinus perskaičiau čia. Kadangi cepelinus mėgstu, tad mintis juos gaminti greičiau ir paprasčiau tikrai patiko. Kadangi cepelinus mėgstu, tad mintis juos gaminti greičiau ir paprasčiau tikrai patiko. Be to, užkabino ir sakinys, kad šitie cepelinai netgi skanesni nei tikrieji, pagaminti iš bulvių. Tad šiandien išbadžiau juos ir aš. Tik labiau vadovavausi receptu, rastu čia - kai prisireikė, tai niekaip neatgaminau, kuriame maisto blog'e buvau jį mačiusi. :)

Sudėtis (5 normalaus dydžio cepelinams):


200 g varškės

2 kiaušiniai

4 valg. šaukštai manų kruopų

3 valg. šaukštai krakmolo

Druska

Įdarui:

Svogūnas

5-6 pievagrybiai

Druska, pipirai, malta džiovinta raudonoji paprika

Padažui:

50 g sviesto

4 valg. šaukštai grietinės

Druska, pipirai, malta raudonoji paprika



Kitokie cepelinai
Kitokie cepelinai
Jauku Namuose



Paruošimas:


Varškę, kiaušinius, manų kruopas, krakmolą ir druską sumaišyti, suminkyti tešlą ir palikti ją bent 20 minučių, kol ji šiek tiek išbrinks. Aš palikau tiek laiko, kiek ruošiau įdarą.



Kitokie cepelinai
Kitokie cepelinai
Jauku Namuose



Įdarui svogūną ir pievagrybius smulkiai supjaustyti, apkepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Pagardinti druska, pipirais ir malta raudonąja paprika.


Iš pastovėjusios tešlos formuoti cepelinus su grybų įdaru ir apvolioti juos krakmole. Dėti į verdantį vandenį ir virti apie 7-10 minučių nuo to laiko, kai jie iškils į paviršių.


Padažui keptuvėje ar nedideliame puode ištirpinti sviestą, suberti prieskonius. Po to sudėti grietinę, gerai išmaišyti ir pakaitinti, kol suburbuliuos. Jei padažas išeina per tirštas, įpilti šiek tiek vandens ar pieno.


Gero apetito!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis