Sudėtis:
Stiklinė avinžirnių
Didelis svogūnas
2 morkos
Raudonoji paprika
2-3 pomidorai
3 kiaušiniai
3-4 valg. šaukštai grietinės
150 g. Fetos sūrio
Keletas saulėje džiovintų pomidorų
Druska, pipirai, džiovintas raudonėlis
Paruošimas:
Avinžirnius išvirti ir atvėsinti. Svogūną, morkas ir papriką supjaustyti nedideliais kubeliais ir apkepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Atskirame inde suplakti kiaušinius su prieskoniais, druska ir grietine.
Avinžirnius sumaišyti su apkepintomis daržovėmis, smulkiai pjaustytais saulėje džiovintais pomidorais, kubeliais pjaustytu Fetos sūriu bei kiaušinių plakiniu. Viską dėti į kepimo indą ir gerai paspausti. Ant viršaus išdėlioti supjaustyto (geriau nulupto) pomidoro griežinėlius, dar pabarstyti džiovintais raudonėliais ir žiupsneliu druskos. Jei norite, pyrago viršų dar galite pabarstyti ir tarkuotu fermentiniu ar kietuoju sūriu. Tokį pyragą kišti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 20-30 minučių.
Patiekti su šviežiomis daržovėmis, salotų lapais. Jei mėgstate, galite šalia paruošti ir kokio nors padažo.
Skanaus