Dieviško skonio: avinžirnių pyragas su Fetos sūriu

Šiandien noriu pasidalinti dar viena vegetariškų pietų idėja - avinžirnių pyragu su Fetos sūriu. Jei mėgstate visokias ankštines daržoves - tikrai nenusivilsite.

Sudėtis:


Stiklinė avinžirnių


Didelis svogūnas


2 morkos


Raudonoji paprika


2-3 pomidorai


3 kiaušiniai


3-4 valg. šaukštai grietinės


150 g. Fetos sūrio


Keletas saulėje džiovintų pomidorų


Druska, pipirai, džiovintas raudonėlis



Avinžirnių pyragas su Fetos sūriu
Avinžirnių pyragas su Fetos sūriu
Jauku Namuose


Paruošimas:


Avinžirnius išvirti ir atvėsinti. Svogūną, morkas ir papriką supjaustyti nedideliais kubeliais ir apkepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Atskirame inde suplakti kiaušinius su prieskoniais, druska ir grietine.


Avinžirnius sumaišyti su apkepintomis daržovėmis, smulkiai pjaustytais saulėje džiovintais pomidorais, kubeliais pjaustytu Fetos sūriu bei kiaušinių plakiniu. Viską dėti į kepimo indą ir gerai paspausti. Ant viršaus išdėlioti supjaustyto (geriau nulupto) pomidoro griežinėlius, dar pabarstyti džiovintais raudonėliais ir žiupsneliu druskos. Jei norite, pyrago viršų dar galite pabarstyti ir tarkuotu fermentiniu ar kietuoju sūriu. Tokį pyragą kišti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 20-30 minučių.


Patiekti su šviežiomis daržovėmis, salotų lapais. Jei mėgstate, galite šalia paruošti ir kokio nors padažo.


Skanaus


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis