Tobula vakarienė: gardūs žuvies kotletukai

(1)

Šie kotletukai skaniausi iš šviežios žuvies, bet jiems ruošti tinka ir šaldyta. Tik žinokite, kad kotletukams reikia apie 1 kg jau atlaidintos žuvies.

Reikės:


Apie 1 kg žuvų filė,


1 morkos,


2 svogūnų,


3 kiaušinių,


stiklinės džiūvėsėlių,


2 valgomųjų šaukštų miltų,


žiupsnelio muskato riešuto,


maltų juodųjų pipirų pagal skonį,


2 valgomųjų šaukštų majonezo,


valgomojo šaukšto sukapotų petražolių,


aliejaus kepimui,


druskos,


kelių griežinėlių citrinos



Žuvies kotletukai
Žuvies kotletukai
Shutterstock nuotr.



Kaip gaminti


* Morką nuskuskite, nuplaukite ir smukiai sutarkuokite.


* Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir 10-15 min. pakepinkite aliejuje. Suberkite prie jų morkas ir kepinkite dar 5 min. Palikite viską keptuvėje.


* Žuvų filė sumalkite arba smulkiai sukapokite, suberkite prieskonius, petražoles, įmaišykite kiaušinius, majonezą, pakepintus svogūnus su morka ir 2 šaukštus džiūvėsėlių.


* Iš gautos masės formuokite kotletukus, pavoliokite juos miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir pabaigoje – džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintame aliejuje. Iškeptus sudėkite ant popierinio rankšluosčio.


* Patiekite su sojų padažu ir žalumynais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis