Išnaudokime sodo gėrybes: lengvas obuolių pyragas su kondensuotu pienu

Šiuo metu daugelio namuose netrūksta sodo gėrybių - obuolių, tad virtuvėse tęsiasi obuolių pyragų sezonas. Šiandien ant stalo siūlome patiekti šiek tiek pagerintą obuolių pyragą su kondensuotu pienu. 

Sudėtis:


200 g sviesto

Stiklinė rudojo cukraus

Stiklinė miltų

1 arb. šaukštelis kepimo miltelių

2 kiaušiniai

Pusė indelio kondensuoto pieno

3-4 obuoliai

Migdolų drožlės



Obuolių pyragas su kondensuotu pienu
Obuolių pyragas su kondensuotu pienu
Jauku Namuose



Paruošimas:

Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir sumaišyti su kondensuotu pienu.


Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Suberti kepimo miltelius ir miltus, vėl gerai išsukti, kol tešla taps tirštos grietinės konsistencijos.


Į kepimo formą, išteptą riebalais, sukrėsti tešlą, ant viršaus sudėti obuolius su kondensuotu pienu, pabarstyti migdolų drožlėmis ir kišti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepti apie 40 minučių, bet nuolat stebėti, kaip kepa - mano praktika rodo, kad skirtingos orkaitės kepa skirtingai. :)



Obuolių pyragas su kondensuotu pienu
Obuolių pyragas su kondensuotu pienu
Jauku Namuose


Skanios arbatėlės! 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis