Sudėtis:
200 g sviesto
Stiklinė rudojo cukraus
Stiklinė miltų
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
2 kiaušiniai
Pusė indelio kondensuoto pieno
3-4 obuoliai
Migdolų drožlės
Paruošimas:
Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir sumaišyti su kondensuotu pienu.
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Suberti kepimo miltelius ir miltus, vėl gerai išsukti, kol tešla taps tirštos grietinės konsistencijos.
Į kepimo formą, išteptą riebalais, sukrėsti tešlą, ant viršaus sudėti obuolius su kondensuotu pienu, pabarstyti migdolų drožlėmis ir kišti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepti apie 40 minučių, bet nuolat stebėti, kaip kepa - mano praktika rodo, kad skirtingos orkaitės kepa skirtingai. :)
Skanios arbatėlės!