Reikės:
125 g kambario temperatūros sviesto;
125 g cukraus;
2-3 kiaušinių;
žiupsnelis druskos;
200 g miltų;
2 šaukštelių kepimo miltelių;
2 šaukštų pieno;
500 g obuolių;
miltelinio cukraus;
1 smulkiai tark. citrinos žievelės;
0,5 citrinos sulčių.
Sviestą su cukrumi išsukame iki purumo, įmušame po 1 kiaušinį, kaskart gerai išmaišydami. Suberiame su kepimo milteliais sumaišytus miltus, supilame pieną. Formą išklojame kepimo popieriumi, krečiame tešlą. Obuolius perpjauname pusiau ar 4 dalis, nulupame, išmimame sėklalizdžius. Obuolių puseles keletą kartų išilgai įpjauname ir sudedame ant tešlos. Kepame pyragą 180 laipsnių temperatūroje, 35-40 min. Iškepusį pyragą ataušiname ir pabarstome milteliniu cukrumu.
Skanaus!
Šaltinis: http://jelena-rimaviciene.blogspot.com/2012/11/obuoliu-pyragas.html