Avižiniai keksiukai su uogomis

Kai atsibosta rytinė košė ir norisi kažko kitokio, siūlome pasigaminti sveikus avižinius keksiukus su uogomis BE CUKRAUS! 

Tinklaraštininkė Jelena iš http://jelena-rimaviciene.blogspot.com dalijasi itin gardžiu receptu!


Asmeninis albumas


Kepti siūlau su kokoso aliejumi (galima keisti jūsų nauduojamu kitokiu aliejumi) išteptoje skardoje keksiukams arba nauduoti silikoninę (ši, manau, tiks labiausiai), nes prie popierinių kepimo krepšelių šie keksiukai prilimpa (kaip atsitiko man) ir bus sudetinga juos išimti ir valgyti.


16 keksiukų reikės:

2 puodelių avižinių dribsnių (juos sumalti arba susmulkinti kombainu);

2 prinokusių bananų (juos šakute sutrinti);

2 kiaušinių;

1/3 puodelio aliejaus;

1/3 augalinio pieno (galima keisti karvės);

1 puodelio šviesių speltos miltų (aš įdėjau dar 2 valg. šaukštus);

1 a.š. cinamono;

1 a.š. kepimo miltelių;

15-17 vnt minkštų datulių (kauliukus išimti, pamirkyti šiltame vandenyje bent kelias val.);

1-1,5 puodelio uogų (aš naudojau šaldytas braškes ir avietes, prieš tai atšaldžiau).


Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Formeles ištepame kokoso aliejumi. Sumaišome visus sausus ingridientus. Tada kombainu ar smulkintuvu sumaišome visus šlapius produktus ir datules. Sujungiame sausus produktus su šlapiais, gerai išmaišome. Įdedame uogas (jei naudosite braškes, jas susmulkinkite). Pilame tešlą į keksiukų formeles, puošiame avižomis, čija sėklomis arba migdolų drožlėmis. Kepame apie 40 min (kepimo laikas priklauso nuo orkaitės, todėl gali būti skirtingas), patikriname su dantų krapštuku, jis turi būti švarus, tai reikš, kad keksiukai jau iškepę. 


Asmeninis albumas


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis