6 porcijoms reikės:
Viso kiekio pagaminto Bolonijos padažo,
2 prancūziškų batonų,
60 ml sviesto,
6 kiaušinių,
60 ml baltojo vyno acto.
Gerai įkaitinkite storadugnę keptuvę. Perpjaukite batonus išilgai per pusę, kiekvieną jų dar skersai supjaustykite į tris dalis. Sviesto gabaliukus sudėliokite ant batono ir pakepinkite riekeles keptuvėje, kol apskrus ir bus traškios. Užvirinkite puode vandenį, supilkite actą. Sumažinkite kaitrą tiek, kad vanduo vos burbuliuotų. Įmuškite po vieną kiaušinį į vandenį ir virkite apie 3–5 minutes (priklausomai nuo dydžio), kad baltymas sutvirtėtų, o trynys išliktų skystas. Ant batonų riekelių netaupydami uždėkite šilto Bolonijos padažo, o ant jo – kiaušinius. Patiekite, kol patiekalas neatvėso, su mėgstamais žalumynais.
Patarimas
Neturite patirties gaminti Benedikto kiaušinių, tad nerizikuojate virti jų be lukštų? Patiekalui tiks ir plakta kiaušinienė arba įprastu būdu minkštai virti kiaušiniai.
Skanaus!