Reikės:
16 tigrinių krevečių be kiautų,
5 svogūnų laiškų,
1 šaukšto krevečių pastos,
1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės,
1 aitriosios paprikos,
45 ml saldaus sojų padažo,
16 riekių sumuštinių duonos,
1 kiaušinio baltymo,
200 ml baltųjų sezamų.
Krevetes, kapotus svogūnų laiškus, krevečių pastą, citrinų sultis bei žievelę, mažais gabaliukais supjaustytą aitriąją papriką be sėklyčių ir sojų padažą sudėkite į virtuvės kombainą ir dideliu greičiu sutrinkite iki vientisos masės. Ja patepkite pusę duonos riekių, ant viršaus užvožkite likusias, stipriai prispauskite. Vieną suvožtinių pusę aptepkite suplaktu kiaušinio baltymu ir gausiai užberkite sezamų. Kepkite įdėję į groteles, kol duona lengvai apskrus, – maždaug po 5 minutes iš kiekvienos pusės.
Praktiškas patarimas. Ant grotelių kepamiems suvožtiniams rinkitės duoną su nedidelėmis skylutėmis, kad sūris neišbėgtų – geriausiai tinka skirta skrudinimui. Galima duonos riekes apskrudinti kepsninėje (dūmo kvapas toks malonus!), o sumuštinius kepti iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje, jei taip atrodo paprasčiau ir greičiau.
Skanaus!