Reikės:
500 g mielinės tešlos,
miltų pabarstymui,
125 ml pesto padažo,
300 g gaudos sūrio,
400 g vyšninių pomidorų,
1 svogūno,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Pasigaminkite mielinės baltos duonos tešlos – naudokite miltų mišinį ir gaminkite pagal instrukciją ant pakuotės. Arba įsigykite jau pagamintos tešlos kepyklėlėje, jei nemėgstate jos minkyti.
Pabarstykite darbastalį miltais. Iškočiokite iš tešlos maždaug 8 cm storio lakštą. Patepkite jį pesto padažu. Užberkite tarkuotą gaudos sūrį, per pusę perpjautus pomidorus, žiedeliais supjaustytus svogūnus. Pagardinkite druska ir pipirais. Suvyniokite tešlą į pailgą ritinį, šį standžiai susukite spirale. Įdėkite pyragą į kepsninę arba į dvipuses kepimo groteles, kepkite ant vidutinio karštumo anglių 10–12 minučių, tada apverskite ir dar pakepkite 5–8 minutes arba kol apskrus. Patiekite šiltą su pesto padažu.
Gudrybė! Duoną galima kepti ir orkaitėje uždengtame puode – jos plutelė bus neįtikėtinai traški. Tešlą gaminkite iš anksto, kad turėtumėte laiko ją kildinti.
Skanaus!