Nesaldus pyragas su pesto padažu

Nors pyragą, duoną ar bandeles galima kepti ant anglių paprastoje kepsninėje, tačiau nėra nieko paprasčiau, kaip kepiniams naudoti tokią, kurioje yra vadinamasis picos kepimo akmuo, – juk tam ir perkame šiuolaikiškus įrenginius, kad išbandytume visas jų galimybes! Picos akmuo porėtas, mikroskopinės poros sugeria drėgmę, kuri išsiskiria tešlai kaistant, tačiau akmuo tos drėgmės neišgarina, o tik alsuoja karščiu – tolygiu ir pakankamai kaitriu. Taip kepinys nesudrėksta, iš išorės tampa traškus, viduje minkštas. 

Reikės:

500 g mielinės tešlos,

miltų pabarstymui,

125 ml pesto padažo,

300 g gaudos sūrio,

400 g vyšninių pomidorų,

1 svogūno,

druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.


Pasigaminkite mielinės baltos duonos tešlos – naudokite miltų mišinį ir gaminkite pagal instrukciją ant pakuotės. Arba įsigykite jau pagamintos tešlos kepyklėlėje, jei nemėgstate jos minkyti.


Pabarstykite darbastalį miltais. Iškočiokite iš tešlos maždaug 8 cm storio lakštą. Patepkite jį pesto padažu. Užberkite tarkuotą gaudos sūrį, per pusę perpjautus pomidorus, žiedeliais supjaustytus svogūnus. Pagardinkite druska ir pipirais. Suvyniokite tešlą į pailgą ritinį, šį standžiai susukite spirale. Įdėkite pyragą į kepsninę arba į dvipuses kepimo groteles, kepkite ant vidutinio karštumo anglių 10–12 minučių, tada apverskite ir dar pakepkite 5–8 minutes arba kol apskrus. Patiekite šiltą su pesto padažu. 


Gudrybė! Duoną galima kepti ir orkaitėje uždengtame puode – jos plutelė bus neįtikėtinai traški. Tešlą gaminkite iš anksto, kad turėtumėte laiko ją kildinti. 


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis