Savaitgalio gardumėlis: ananasų ir kokosų ledai

Vasara - tai metas, kai norisi išbandyti kuo daugiau įvairiausių ledų rūšių. Šie ledai tikrai nustebins!

Gaminimo laikas: 40 min. ir 4 val. sustingti ledams.


6–8 porcijos reikės:


Produktai:

a) 1 ananasas (nulupti, supjaustyti gabalėliais, apie 450 g), 1/4 stiklinės cukraus pudros, 1 citrinos sultys.


b) 1 šaukštelis vanilės ekstrakto, 4 kiaušinių tryniai, 1 šaukštas kukurūzų miltų, 1/2 stiklinės cukraus pudros, 400 ml kokosų grietinėlės, 1 stiklinė grietinėlės (išplakti).


Kaip gaminti:


1. Ananasų gabalėlius, cukraus pudrą ir citrinos sultis 10 min. pavirkite ant nedidelio kaitrumo viryklės, kol ananasų gabalėliai suminkštės ir ims karamelizuotis. Tada sutrinkite šią masę su trintuvu.


2. Vanilės ekstraktą, kiaušinių trynius, kukurūzų miltus ir cukraus pudrą sumaišykite dubenyje. Supilkite kokosų grietinėlę į puodą ir kaitinkite, kol ims tirštėti. Tad nukaiskite ir įmaišykite ją į kiaušinių trynių masę. Šią masę vėl užkaiskite (ant nestipraus kaitrumo viryklės) ir maišykite, kol susiformuos tokio tirštumo plutelė, kad panardinus šaukštą, liptų prie jo. Nukaiskite masę ir palikite pravėsti.


3. Kai masė atvės, sudėkite į ją ananasų masę, įmaišykite plaktą grietinėlę, viską kruopščiai išmaišykite ir mažiausiai 4 val. palaikykite šaldiklyje.


4. Patiekite su šviežių ananasų gabalėliais ir skrudintomis kokosų drožlėmis.


Vida Press


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis