8 porcijoms reikės:
Produktai uogų mišiniui: 1/4 stiklinės cukraus pudros, 200 g įvairių uogų (pvz., mėlynių, aviečių ir žemuogių).
Produktai ledams: 2 stiklinės riebaus natūralaus jogurto, 2 indeliai (po 250 g) maskarponės, 1/2 stiklinės cukraus pudros, šiek tiek uogų papuošimui.
Gaminimo laikas: 45 min. ir 8 val. sustingdyti ledams.
Kaip gaminti:
1. Įklokite kepimo popieriaus į 10 ir 23 cm metmenų kepimo formelę. Uogas su cukraus pudra sutrinkite trintuvu.
2. Dubenyje sumaišykite visus ledų komponentus iki vientisos masės.
3. Į kepimo formelę dėkite sluoksnį uogų mišinio, tada – ledų masės, taip sluoksniuokite iki pat viršaus.
4. Uždenkite indelį su ledais folija ir 8 val. palaikykite šaldiklyje, kad sustingtų.
5. Patiekite jogurtinius ledus supjaustytus gabalėliais, papuoštais uogomis.