Atgaiva karštą dieną: namų gamybos šalta arbata

Kokią šaltą arbatą pasigaminti namie? Patarimais ir receptais dalinasi „Maximos” maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.

Šalta persikų skonio arbata


Persikų sirupui reikės: 215 g cukraus arba 170 ml klevų sirupo, 240 ml vandens, 2-3 persikų.

Arbatai reikės: 3 pakelių arbatos, 1400 ml vandens.


„Griežinėliais supjaustytus persikus sudėkite į nedidelį puodą ar gilią keptuvę, užpilkite vandeniu ir suberkite cukrų ar įpilkite klevų sirupo. Nuolat pamaišydami kaitinkite ant vidutinio-aukšto kaitrumo iki užvirs, tuomet sumažinkite kaitrą. Grūstuvu sugrūskite persikus, mat taip išspausite visas persikų sultis, sudėkite persikus į sirupą ir pakaitinkite“, – dalinasi A. Poleninas. Puodą nuimkite nuo viryklės kuomet visos cukraus granulės ištirps, tuomet leiskite sirupui „pastovėti“ apie 30 minučių. Galiausiai, sirupą perkoškite, kad neliktų persikų gabaliukų.


Užvirinkite vandenį ir į jį 5 minutėms įmerkite arbatos pakelius, leiskite atvėsti. Kuomet arbata atvės, į ją supilkite jau paruoštą sirupą ir paruoštą arbatą įdėkite į šaldytuvą. Arbatą gerkite su ledukais bei šviežiais persikų griežinėliais.


Shutterstock


Šalta žalioji arbata su citrinomis 


Reikės: 500 ml karšto vandens, 700 ml šalto vandens, 60 ml žaliosios citrinos sulčių, 60 ml citrinos šulčių, 5 žalios arbatos pakeliai, poros šaukštų medaus, 18 mėtos lapelių.


Į 70-80°C karštumo vandenį įmerkite 5 žaliosios arbatos pakelius, išimkite juos po 3-5 minučių ir išspauskite juose likusį skystį. Įmaišykite medų, kol jis visiškai ištirps. Į didelį indą supilkite citrinos ir žaliosios citrinos sultis, užpilkite jas arbata su medumi.


„Kol arbata dar šilta paragaukite, ar jums pakanka saldumo. Jeigu norisi saldžiau, įdekite daugiau medaus. Būtinai tai padarykite prieš atšaldant arbatą, nes medus šaltyje tirpsta ilgiau. Tuomet į jau beveik paruoštą gėrimą supilkite šaltą vandenį ir viską gerai išmaišykite. Į stiklines įberkite ledukų ir užpilkite šalta arbata. Puoškite šaltos arbatos stiklines citrinos ir žaliosios citrinos griežinėliais, mėtos lapeliais“, – patarimais, kaip ruošti šaltą arbatą, dalinasi maisto gamybos ekspertas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis