Gurmaniškas 2019 m. maisto horoskopas: kaip valgyti pagal Zodiaką

Naujametinių pažadų metas baigėsi – atėjęs pavasaris pagaliau kviečia imtis juos įgyvendinti iš tikrųjų! Į pagalbą skuba kulinarinis horoskopas, kuris padės ne tik paįvairinti maistą, bet ir sveikai maitintis. Pasak specializuotos ispaniškų kumpių internetinės parduotuvės Seranas.lt atstovo Lino Bukausko, kartais į maistą verta pažvelgti kitokiu kampu. Ypač, kai šiemet – Kiaulės metai, kurie žada būti itin sotūs ir gardūs. Tad kokius produktus kiekvienam ženklui rinktis siūlo Zodiakas?

Avinas


Avino ženklo atstovai gamtos apdovanoti geležine sveikata, tad retai susimąsto apie sveiką mitybą. Vis dėlto jie pasižymi išlavinta intuicija, tad neretai renkasi žuvį arba augalinės kilmės baltyminį maistą, kurį jiems valgyti labai sveika. Taip pat jiems rekomenduojama įtraukti į savo racioną smidrus, morkas arba kviečių daigus. Be to, Avinams sveika valgyti česnakus, svogūnus ir petražoles.


Jautis


Maistas Jaučio ženklo atstovams padeda kovoti su bloga nuotaika. Vis dėlto saldumynus derėtų pakeisti įvairių rūšių sūriu, daržovėmis ir vaisiais. Be to, racione turėtų būti baltymų turinčio maisto. Iš prieskonių Jaučiai paprastai mėgsta bazilikus, šalavijus, čiobrelius, peletrūnus arba kalendrą. O štai imbierą reikėtų vartoti saikingai.


Dvyniai


Dvyniai į maistą žiūri lengvabūdiškai, neretai reguliarią mitybą pakeičia traškučiais, džiūvėsiais ir saldainiais. Šio nesveiko įpročio reikėtų atsisakyti. Verčiau rinkitės riešutus (lazdyno arba žemės), vaisius, uogas. Be to, nepatingėkite pasigaminti salotų iš morkų ir kopūstų, išsivirti žirnių sriubos, pasitroškinti aguročių. Patiekalus skaninkite čiobreliais ir pankoliu.


Vėžys


Vėžio ženklo atstovų virškinimo sistema labai pažeidžiama, be to, jiems dažnai pasireiškia alergija. Vis dėlto nereikia atsisakyti skanaus maisto, tiesiog stenkitės nekepti jo riebaluose – kepkite orkaitėje ar troškinkite garuose. Kaip garnyras tinka pomidorai, ridikėliai, moliūgai, morkos, cukinijos arba kopūstai. Vėžio ženklo atstovams būdingas emocinis valgymas, todėl stenkitės „neužvalgyti“ nemalonių jausmų, įpraskite nusiraminti kitais būdais.


Liūtas


Maistas teikia Liūtams malonumą. Jis net nebūtinai turi būti prašmatnus ar egzotiškas – tiesiog šviežias ir estetiškai patiektas. Liūto ženklo atstovai vertina tokius paprastus produktus, kaip, pavyzdžiui, bulvės arba grikiai, ryžiai, burokėliai, pupelės. Taip pat jie yra prisiekę mėsos gerbėjai, kurie šiemet ketina išbandyti visus įmanomus kiaulienos paruošimo būdus.


Mergelė


Paprastai Mergelės ženklo atstovai renkasi nuo vaikystės įprastus produktus, juos sunku suvilioti egzotiškais patiekalais. Mergelės puikiai gamina, bet improvizuoti nemėgsta – griežtai laikosi recepto. Vis dėlto šio ženklo atstovai kasdienybėje linkę pernelyg įsikinkyti į darbus, todėl nespėja pasigaminti sveiko maisto, valgo bet ką ir bet kur. Stenkitės išmokti nusistatyti prioritetus, kai reikia, pasakyti „ne“, ir pasirūpinti savimi – į tai įeina ir sveika mityba.


Svarstyklės


Svarstyklių ženklo atstovai su malonumu perka naujus produktus ir išbando naujus receptus. Labiausiai jie mėgsta gaminti paprastus, laiko patikrintus patiekalus. Kartais gali atrodyti, kad Svarstyklės kuria receptus, bet iš tiesų šio ženklo atstovai tik kartoja tai, kas buvo žinoma prieš daug amžių. Svarstyklės ne tik mėgsta gaminti, bet ir fotografuoti savo pagamintus patiekalus – paprastai šio ženklo atstovai turi susikūrę paskyrą instagramo svetainėje, kur daugiausiai kelia savo gamintų ar ragautų patiekalų nuotraukas. Nors Svarstyklės mėgsta saldumynus, bet paprastai šio ženklo atstovai valgo lengvesnį ir sveikesnį maistą, nei dauguma kitų Zodiako ženklų. Svarstyklėms reikėtų valgyti paprikas, ridikėlius, agurkus, morkas, moliūgus, riešutus, svogūnų laiškus. Venkite riebaus maisto.


Skorpionas


Skorpionai – rafinuoti gurmanai, kuriems įtikti gana sunku. Ypač jie mėgsta aštrius, pikantiškus patiekalus. Šio ženklo atstovai gamina retai, bet jei jau gamina, į maistą įdeda visą sielą. Net paprasčiausias patiekalas tampa rafinuotas, nes Skorpionai mėgsta ir moka naudoti neįprastus prieskonius ir padažus. Skorpiono ženklo atstovams sveika valgyti ridikėlius, krienus, kopūstus, svogūnus ar jų laiškus, paprikas, greipfrutus ir ananasus.


Šaulys


Retkarčiais Šauliai atsisako visko, kas neatitinka jų įsivaizdavimo apie paprastą ir sveiką maistą, ir maitinasi vien bulvėmis ir košėmis. O po to staiga užsimano egzotiško maisto – gardinto aštriais prieskoniais, neįprastos tekstūros, atgabento iš tolimų užjūrių. Astrologai siūlo šio ženklo atstovams į savo valgiaraštį dažniau įtraukti pieno produktus, taip pat citrusinius vaisius, figas ir džiovintas slyvas.


Ožiaragis


Ožiaragiams itin svarbi prie stalo vyraujanti atmosfera. Net paprastas patiekalas jiems bus skanus, jei kompaniją jiems palaikys malonus pašnekovas. Daugumai Ožiaragių su amžiumi reikia atsisakyti riebaus maisto, aštrių prieskonių ir padažų – visa tai kenkia organizmui. Valgykite lengvus, sveikus produktus ir patiekalus iš jų.


Vandenis


Šio ženklo atstovams būdinga nuotaikų kaita – dvasios pakylėjimo ir optimizmo laikotarpį dažniausiai keičia išsekimas. Valgykite sveikuosius riebalus – riešutus, šalto spaudimo aliejų ir kt. Jums taip pat sveika valgyti jūros kopūstus, ryžius ir kietuosius sūrius. Vandeniams tinka krapai ir petražolės, džiovinti vaisiai ir riešutai. Nepiktnaudžiaukite konservuotais produktais.


Žuvys


Žuvų ženklo atstovams reikėtų reguliariai valgyti sėlenas ir daiginus kviečius, avižinę košę. Du kartus per savaitę darykite iškrovos dienas – valgykite tik lengvą, neperdirbtą maistą. Jums apskritai netinka pernelyg įmantrūs patiekalai. O jei užsinorėsite ko nors pikantiško, patiekalus gardinkite muskato riešutu, kvapiąja garduokle arba Bešamelio padažu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis