Švelnaus skonio vištiena su grietinėlės padažu

Grietinėlė idealiai tinka su vištiena – viena vertus, abiejų produktų skoniai švelnūs ir vienas kito neužgožia, kita vertus, liesa paukštiena be grietinėlės būtų per sprangi.

Reikės:

400 g virtų makaronų,

150 g kiaulienos šoninės,

4 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlės gabalėlių,

1 šaukštelio džiovintų rozmarinų,

150 ml vištienos sultinio,

150 ml riebios grietinėlės,

1 saujos šviežių bazilikų lapelių,

3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio,

druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.


Įkaitinkite gilią keptuvę ir paskrudinkite plonai supjaustytas šoninės riekeles. Išimkite iš keptuvės, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, o riebalus palikite keptuvėje.


Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis, apiberkite rozmarinais. Kepkite pamaišydami, kol gražiai pagels. Jei keptuvė nedidelė, gaminkite porcijomis.


Sudėkite į keptuvę visą vištieną ir kiaulienos kumpį, supilkite sultinį ir grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite 5 minutes maišydami, kad neprisviltų.


Sumaišykite su virtais makaronais, papuoškite bazilikų lapeliais ir užberkite tarkuoto kietojo sūrio.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis