Savaitgalio atradimai: gardūs vištienos tefteliai

Labai gardus receptas, kurį tikrai rekomenduojame išbandyti!

Tefteliams:

vištienos krūtinėlė (arba kiaulienos faršo, kam kaip patinka);

70 gr. Basmati ryžių (nevirtų svoris);

1 svogūnas; 

1 morka;

2 šaukštai majonezo;

vištienos arba mėsos prieskonių; 

druskos, pipirų, česnako skiltelė.


Padažui:

0.7 stiklinės vandens;

5 v.š. pomidorų padažo;

3 v.š. grietinės;

3 v.š. majonezo; 

1 v.š. miltų;

truputi šviežių krapų;

druska, mėgstami prieskoniai.


Ryžius išvirti (nepervirti). Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais. Krūtinėlę sumalame. Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių. Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą. Sumaišyti padažo ingridientus ir užpilti kukulius. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų. Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu.


Asmeninis albumas


Skanaus!


Šaltinis: jelena-rimaviciene.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis