Šveicariškas pyragas su migdolais ir morkomis

Šiam pyragui išskirtinio skonio suteikia migdolai – beje, jam gaminti net nereikia riebalų, jų pakankamai yra riešutuose.  Išbandykite!

Reikės:

250 g morkų,

250 g cukraus,

8 šaukštų citrinų sulčių,

6 kiaušinių,

žiupsnelio druskos,

0,5 citrinos nutarkuotos žievelės,

300 g maltų migdolų,

75 g miltų,

200 g abrikosų džemo, 

250 g miltinio cukraus. 


Morkas nuskuskite, smulkiai sutarkuokite, apšlakstykite 1 šaukštu citrinų sulčių. Kiaušinių trynius išsukite iki putų su puse cukraus ir citrinų žievele. Kiaušinių baltymus gerai išplakite, po truputį suberdami likusį cukrų. Maltus migdolus, miltus, morkas, druską, išplaktus baltymus sumaišykite su tryniais. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ºC laipsnių, tešlą supilkite į kepimo skardą ir kepkite maždaug 50 minučių. Tada ataušinkite, perpjaukite išilgai, turėsite du biskvitus.  


Abrikosų džemą šiek tiek pašildykite, aptepkite juo abi pyrago dalis. Likusias citrinų sultis išsukite su miltiniu cukrumi, gautą glajų užtepkite vėl ant abiejų pyrago dalių, ant abrikosų džemo, mentele išlyginkite. Vieną biskvitą uždėkite ant kito. Papuoškite pyragą marcipaninėmis morkytėmis, migdolų drožlėmis, riešutais, uogomis ar spalvingais pabarstukais. 


Praktiškas patarimas! Jei kaip papuošimą ant pyragų beriate migdolus ar kitus riešutus, prieš tai juos paskrudinkite orkaitėje. 


Išbandykite! Miltinio cukraus glajų patogiausia tepti mentele ar nedideliu peiliu, tada jis tolygiai pasiskirstys. Kad pjaustant pyragą paviršius nesueižėtų, peilis turėtų būti ne tik aštrus, bet ir įkaitintas karštame vandenyje. Taip pjaunant pjūvis lieka lygus, o papuošimas beveik nesuardomas. Be to, pyragą galite pertepti tik abrikosų džemu, tada jo skonis bus gaivesnis.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis